Euroleague

Έτσι μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές όσοι Έλληνες βρεθούν στο Final 4 της Ευρωλίγκας

Οι φίλοι του Ολυμπιακού, που ελπίζουν να δουν την ομάδα τους στο Final 4 της Ευρωλίγκας, έχουν τρόπο να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές, αρκεί να προλάβουν την προθεσμία, που λήγει απόψε!

Ένα θέμα, φυσικά, που απασχολεί αρκετό κόσμο του Ολυμπιακού, είναι το πώς θα ψηφίσουν αν η ομάδα τους βρεθεί στο Final 4 της Ευρωλίγκας και εκείνοι στο Κάουνας, προκειμένου σταθούν δίπλα της.

Ήδη περίπου 2500 «ερυθρόλευκοι» οπαδοί έχουν κλείσει εισιτήριο και αναμένεται, αν, φυσικά, προκριθούν οι Πειραιώτες, να γίνει… απόβαση στη Λιθουανία. Δεν θα είναι, βέβαια, σαν την περσινή, στο γειτονικό Βελιγράδι, αλλά και πάλι θα υπάρχει τεράστια ζήτηση. Ήδη, όπως προείπαμε, ο κόσμος του Ολυμπιακού… ψάχνεται, ώστε να βρεθεί δίπλα στην ομάδα το τριήμερο 19 με 21 Μαΐου. Στις 21, ωστόσο, έχουμε τις βουλευτικές εκλογές και εδώ υπάρχει ένα θέμα. Υπάρχει, όμως και τρόπος να λυθεί, αρκεί οι φίλοι του Ολυμπιακού να κάνουν γρήγορα!

Σήμερα, λοιπόν, έως τις 23:59, έχουν προθεσμία, για να ολοκληρώσουν την αίτηση ετεροδημότη, όλοι όσοι θέλουν να ψηφίσουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους!

Η διαδικασία είναι απλή, μάλιστα, αφού, για να ψηφίσει κάποιος ετεροδημότης, απλώς συμπληρώνει την αίτηση στην πλατφόρμα apodimoi.gov.gr. Να σημειωθεί ότι για να γίνει δεκτή η αίτηση πρέπει να έχουν συμπληρωθεί 12 ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών, δηλαδή προτού εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο με βάση την ανακοίνωση της Ν.Δ. πρόκειται να γίνει στις 22 Απριλίου.

Τι χρειάζεται για την αίτηση ετεροδημότη:

- Να έχουν διαμείνει συνολικά δύο (2) έτη εντός της Ελληνικής Επικράτειας κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων τριάντα πέντε (35) ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εγγραφής,

- Να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Για να συσταθεί εκλογικό τμήμα χρειάζονται τουλάχιστον 40 εκλογείς, που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να ψηφίσουν στην ίδια πόλη, ενώ ο εκλογέας μπορεί οποτεδήποτε και έως και τρεις ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών να αναστείλει την εγγραφή του στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x