Euroleague

Το Βελιγράδι δεν του… πάει: Πέντε σερί ήττες για τον Ολυμπιακό, με τελευταία «χαρά» το 2020!

Μια άσχημη παράδοση έχει χτίσει ο Ολυμπιακός στις τελευταίες του επισκέψεις στο Βελιγράδι, καθώς μετράει ήττες με τον Ερυθρό Αστέρα, την Παρτίζαν αλλά και στο... Final Four.

Συνέχεια σε μια όχι και τόσο… καλή παράδοση στο Βελιγράδι, έδωσε ο Ολυμπιακός μετά την ήττα του με 87-79 από τον Ερυθρό Αστέρα για την προτελευταία (33η) αγωνιστική της Euroleague, πριν την έναρξη των playoffs.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα γνώρισε την δεύτερη της ήττα επί σερβικού εδάφους στη φετινή αγωνιστική περίοδο, καθώς εκτός της ήττα από τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου, είχε ηττηθεί και από την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 90-75 για την 30η αγωνιστική της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ωστόσο, τα άσχημα αποτελέσματα στο Βελιγράδι δεν παρατηρούνται μονάχα τη φετινή σεζόν. Αν γυρίσει κανείς στα αποτελέσματα της περσινής χρονιάς, θα δει ότι ο Ολυμπιακός μέτρησε τρεις ήττες και δεν αφορούσαν όλες, αναμετρήσεις απέναντι σε σερβικές ομάδες!

Αρχικά, ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα στη Χάλα Πιονίρ με 81-76 για την 14η αγωνιστική της Euroleague υποχωρώντας σε εκείνο το χρονικό σημείο στο 9-5 της βαθμολογίας. Εν τελεί στο τέλος της σεζόν, ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να βρεθεί στο Final Four που διεξήχθη στην Stark Arena του Βελιγραδίου και δεδομένα, τα αποτελέσματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε…

Στον ημιτελικό, το τρίποντο του Βασίλιε Μίσιτς στο τέλος έδωσε στην Ανατολού Εφές την πρόκριση στον τελικό (74-77), κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να φέρει τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο με την Μπαρτσελόνα για τον μικρό τελικό και την τρίτη θέση της Euroleague. Εκεί, σε ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με την κούραση να επηρεάζει την απόδοση και των δυο ομάδων, οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 84-74 και τερμάτισαν στην τέταρτη θέση της διοργάνωσης.

Κάπως έτσι, για να βρούμε την τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι πρέπει να γυρίσουμε στον Δεκέμβριο του 2020, όταν επικράτησε με 81-79 του Ερυθρού Αστέρα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πρίντεζη που σημείωσε 16 πόντους και πέτυχε το νικητήριο καλάθι 3,2'' πριν από το φινάλε!

Άξιο αναφοράς εκείνης της βραδιάς, ότι ο Βασίλης Σπανούλης με τους 14 πόντους έφτασε τους 4.322 έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague και του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ξεπερνώντας τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο που πέτυχε 4.321.

Επιμέλεια: Χρήστος Λόης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x