Euroleague

Marca: «Για αυτό δεν σφυρίχτηκαν βήματα πριν το καλάθι του Γιουλ»

Η Marca έδωσε τη δική της εξήγηση για τον λόγο που δεν σφυρίχτηκαν τα βήματα του Σέρχι Γιουλ πριν αυτός βάλει το καλάθι που έκρινε τον τελικό της Ευρωλίγκας.

Σε... πανηγυρικό κλίμα βρίσκεται από την Κυριακή (21/5) η Μαδρίτη, αφού η Ρεάλ με δραματικό τρόπο νίκησε τον Ολυμπιακό 79-78 στον τελικό και κατέκτησε την Ευρωλίγκα.

Κομβικός σε αυτή την εξέλιξη ήταν ο Σέρχιο Γιουλ, που έβαλε το νικητήριο καλάθι του αγώνα 3,1 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Παρόλα αυτά, από διάφορα «κοντινά» βίντεο που κυκλοφόρησαν, γίνεται φανερό πως στην αρχή της φάσης ο Γιουλ υπέπεσε σε παράβαση βημάτων, καθώς κούνησε και τα δύο του πόδια πριν ξεκινήσει την προσπάθειά του.

Η Marca, γνωστή εφημερίδα για τις σχέσεις της με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έδωσε μία δική της ερμηνεία για τους λόγους που δεν σφυρίχτηκε η παράβαση, η οποία θα έδινε πιθανότατα τον τίτλο στον Ολυμπιακό.

«Οι διαιτητές θα μπορούσαν να σφυρίξουν, αλλά δεν θα το έκαναν ποτέ σε αυτή τη φάση, στο τελευταίο παιχνίδι της EuroLeague. Γιατί; Γιατί στάθηκαν στο κριτήριο του πλεονεκτήματος και του μειονεκτήματος. Ο Γιουλ δεν εκμεταλλεύθηκε αυτή την κίνηση κι ο Παπανικολάου δεν βρέθηκε σε μειονεκτική θέση. Όπως αναφέρεται στο άρθρο 47.3 των κανονισμών της FIBA, οι διαιτητές δεν πρέπει να διακόπτουν άσκοπα το παιχνίδι για επαφή ή παράβαση που είναι τυχαία και δεν δίνει στον αθλητή πλεονέκτημα ή μειονέκτημα απέναντι στον αντίπαλό του» γράφει συγκεκριμένα ο συντάκτης του κειμένου της Marca.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x