Euroleague

Τρομερή ανατροπή της Αρμάνι μέσα στην Εφές, έσπρωξε τέταρτο τον Ολυμπιακό!

Παρότι βρέθηκε να χάνει με διψήφια διαφορά στο ημίχρονο, η Αρμάνι έκανε φοβερό δευτερο μέρος και πήρε το ροζ φυλλο αγώνα μέσα στην Τουρκία επί της Εφές (77-83), μένοντας τρίτη.

Σπουδαίο διπλό που την εδραιώνει στην τρίτη θέση πήρε η Αρμάνι! Η ομάδα από το Μιλάνο έκανε μεγάλη ανατροπή μέσα στην Τουρκία επί της Εφές (77-83), πραγματοποιώντας τρομερό δεύτερο ημίχρονο, και εδραιώθηκε στην τρίτη θέση ρίχνοντας στην τέταρτη τον Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα, βέβαια, το πλεονέκτημα έδρας μοιάζει πιο κοντά από ποτέ για τους Πειραιώτες με την ήττα της Εφές, ενώ και η τρίτη θέση μένει ανοιχτή εφόσον κλείσει την κανονική διάρκεια μόνο με νίκες και η Αρμάνι κάνει τουλάχιστον μια ήττα!

To ματς

O Μέλι έδωσε σκορ στον αγώνα, αλλά η Εφές με επιθετικό πλουραλισμό έφυγε γρήγορα στο +6 (10-4), ενώ αύξησε τη διαφορά της στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου (19-11). Το επιθετικό κρεσέντο της Εφές, με τον Μίτσιτς να είναι το πρώτο... όπλο συνεχίστηκε, με την Αρμάνι να κρατάει στα ίδια επίπεδα τη διαφορά (30-21). Ίδια εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την Εφές να έχει... ορμή την οποία δεν μπορούσε να σταματήσει εύκολα η Αρμάνι, με τη διαφορά να ανοίγει κι άλλο. Ντάνστον, Μοερμάν και Λάρκιν άρχισαν να μπαίνουν στην εξίσωση, με τους Σιλντς και Χολ να έχουν αναλάβει από την πλευρά των φιλοξενούμενων το σκοράρισμα, κρατώντας τη διαφορά σε νορμάλ επίπεδο, με την Εφές να κλείνει το ημίχρονο στο +15 (51-36).

Το δεύτερο ημίχρονο είχε εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα. Η Αρμάνι μπήκε στο παρκέ με το μαχαίρι στα δόντια, σκλήρυνε την άμυνά της και βελτίωσε τα ποσοστά της σε δημιουργία και επίθεση, ξεκινώντας μια τεράστια αντεπίθεση. Τρία λεπτά πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου η ομάδα του Μεσίνα είχε μαζέψει τη διαφορά στον πόντο (54-53) και την έκλεισε τελικά στο +1 (61-62). Το σκορ εναλλασόταν στις αρχές της τελευταίες περιόδου, με την Εφές να περνάει χάρη στις βολές του Μίσιτς μπροστά στο σκορ (71-70), 5:10 πριν το φινάλε. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι Τούρκοι είχαν το προβάδισμα, αφού Ντατόμε και Σιλντς με δέκα σερι πόντους συνολικά καθάρισαν το ματς και η Αρμάνι πήρε το ροζ φύλλο αγώνα (77-83).

Μια νίκη που ανέβασε την Αρμάνι στο 17-8 και στην τρίτη θέση, σπρώχνοντας τέταρτο τον Ολυμπιακό και εκτός τετράδας την Εφές που υποχώρησε στο 14-11.

Τα δεκάλεπτα: 30-21, 51-36, 61-62, 77-83.

Εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x