Euroleague

Λύγισε μετά από «θρίλερ» τη Ρεάλ η Μακάμπι!

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ υπέταξε την Ρεάλ Μαδρίτης με 75-74 και έπραξε μία απίθανη ανατροπή στα τελευταιά λεπτά, ανάλογη του ονόματος και της ιστορίας της.

Η Μακάμπι Τελ Αβιβ έκανε μία από τις πιο συγκλονιστικές ανατροπές των τελευταίων ετών με 75-74 και πήρε μια σπουδία ανάσα, πατώντας πιο στιβαρά στη μάχη των play-offs, ανεβαίνοντας στο 13-11. Από την άλλη μεριά, οι φιλοξενούμενοι έπεσαν στο 18-8.

Πολυτιμότερος παίκτης για τους νικήτες ήταν ο Κίναν Έβανς με 19 πόντους, ενώ για την Ρεάλ Μαδρίτης ξεχώρισε ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε με 14 πόντους.

Το ματς:
Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με διάθεση για γρήγορο ρυθμό και σκοράρισμα. Η Ρεάλ Μαδρίτης πάτησε αρκετές φορές τη μπάλα στο χαμηλό ποστ για να δημιουργήσει προϋποθέσεις, ενώ τα βλέμματα τράβηξε ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε με 4/5 τρίποντα και 14 συνολικά πόντους. Βέβαια, η Μακάμπι έμεινε κοντά, ακολούθησε και μάτσαρε κάθε καλάθι, με την περίοδο να λήγει 21-20 για τους φιλοξενούμενους.

Στο επόμενο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες παρέμειναν κοντά, μολονότι οι άσχημες επιθετικές επιλογές έκαναν την εμφάνισή τους. Σε αντίθεση με την πρώτη περίοδο, η Μακάμπι ανέλαβε ρόλο πρωτοβουλίας με κύριο εκφραστή τον Τζέιμς Νάναλι, αν και η Ρεάλ με τα επιθετικά ριμπάουντ και τα μεγάλα σουτ του Άνταμ Χάνγκα και του Σέρχιο Γιούλ έκλεισε το ημίχρονο 44-41.

Στην επανέναρξη η αστοχία έκανα ξανά την παρουσία της, αλλά η Ρεάλ αντιμετώπιζε και το ζήτημα των χαμένων βολών γενικότερα στην αναμέτρηση. Κάπου εκεί για την ομάδα του Λάσο ηγήθηκε ο Τομά Ερτέλ με δύο συναπτά τρίποντα, έδωσε προβάδισμα με 57-51. Με αυτά και με εκείνα του Γάλλου πόιντ γκαρντ και το buzzer-beater του Νάναλι… η τρίτη περίοδος έληξε 66-59 για τους φιλοξενούμενους.

Στην τελευταία περίοδο η Μακάμπι επικράτησε στις λεπτομέρειες, εκμεταλλευόμενη τις αψυχολόγητες ενέργειες των αθλητών της Ρεάλ. Στο τέλος ο αγώνας πήρε διαστάσεις θρίλερ με την Μακάμπι να τρέχει σερί 10-0 (75-74 ) και να παίρνει προβάδισμα. Ο Γιαμπουσέλε πήρε την ευθύνη δίχως να βρει στόχο με σουτ «προσευχή» με τρία δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι. Ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραψε το 75-74 και έβαλε την Μακάμπι για τα καλά στην «8αδα»

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 41-44, 59-66, 75-74

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x