Euroleague

Διέλυσε τη Βίρτους και ονειρεύεται οκτάδα η Εφές!

Με τον Άντε Ζίζιτς να κάνει τρομερή εμφάνιση, η Εφές επικράτησε 86-67 της Βίρτους Μπολόνια στην Κωνσταντινούπολη, παραμένοντας «ζωντανή» στο κυνήγι της οκτάδας!

Όσο... ζει, ελπίζει η Εφές!

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ολοκλήρωσε τη διαβολοβδομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επικρατώντας 86-67 της Βίρτους Μπολόνια στην Κωνσταντινούπολη, σε μια κρίσιμη αναμέτρηση για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας!

Κάπως έτσι, οι Τούρκοι έκαναν το 2/2 αυτή την εβδομάδα, και παρέμειναν... ζωντανοί στο κυνήγι της οκτάδας και την πρόκρισης στα playoffs της διοργάνωσης, ανεβαίνοντας στη 10η θέση και στο 16-16. Από την άλλη, οι Ιταλοί έμειναν οριστικά εκτός, υποχωρώντας στο 13-19.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Άντε Ζίζιτς με 24 πόντους (11/13δ.) και 6 ριμπάουντ, ενώ 14 πόντους είχε ο Πλάις και 13 ο Μπράιαντ. Για τη Βίρτους, «διασώθηκε» ο Μανιόν, που ολοκλήρωσε το ματς με 17 πόντους και έξι ασίστ

Το ματς:

Αρκετά νευρικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα στο παρκέ «Sinan Erdem Dome», με τις δύο ομάδες να υποπίπτουν σε αρκετά λάθη και πολλά χαμένα σουτ. Ενδεικτικό είναι πως καμία ομάδα δεν προηγήθηκε με πάνω από δύο πόντους, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται ισόπαλο με σκορ 13-13.

Τελείως διαφορετική ήταν η εικόνα στη δεύτερη περίοδο, με την Εφές να ανεβάζει «στροφές», και με τον Άντε Ζίζιτς να κάνει «θραύση» στο «ζωγραφιστό», για το +11 και το 26-15 στο 14'. Τζόρνταν Μίκι και Οτζελέγιε βρήκαν κάποια μεγάλα σουτ για τη Βίρτους, με τους Τούρκους ωστόσο να κλείνουν το ημίχρονο στο +9 και το 36-27.


Οι Τούρκοι μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου χάρη στην εξαιρετική επιθετική τους λειτουργία, «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +22 (60-38), βάζοντας τις βάσεις για το 16ο ροζ φύλλο αγώνα της σεζόν.

Μάλιστα, η διαφορά έφτασε μέχρι και το +26 στις αρχές της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, με την Εφές να πανηγυρίζει στο τέλος τη νίκη με το τελικό 86-67.

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 36-27, 60-38, 86-67.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x