Euroleague

Λύγισε την Άλμπα και παρέμεινε… στενός κορσές σε Ολυμπιακό-Ρεάλ η Μπαρτσελόνα!

Πραγματοποιώντας ένα καλό δεύτερο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα επικράτησε πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 72-56 της Άλμπα Βερολίνου, και παρέμεινε στο κατόπι των πρωτοπόρων Ολυμπιακού και Ρεάλ.

«Κλείδωσε» το πλεονέκτημα έδρας και συνεχίζει να κοιτάει... ψηλά η Μπαρτσελόνα!

Παίζοντας όσο χρειαζόταν και πραγματοποιώντας ένα καλό δεύτερο ημίχρονο, οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν 72-56 της Άλμπα Βερολίνου στην Ισπανία για τη 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, και παρέμειναν στο... κατόπι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού και της Ρεάλ.

Χάρη στην καλή τους εμφάνιση στο δεύτερο 20λεπτό με το επιμέρους σκορ στο 38-21, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκανε το 2/2 στη διαβολοβδομάδα, παραμένοντας στην τρίτη θέση με ρεκόρ 22-10. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Σανλί με 12 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησαν και οι Μίριτιτς και Κάλινιτς με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μπαρτσελόνα να μπαίνει αρκετά δυναμικά στο παρκέ του «Παλάου Μπλαουγκράνα», εκεί όπου με τους Μίροτιτς και Βέσελι σε πρώτο πλάνο, προηγήθηκε 15-9 στο 5'. Η Άλμπα Βερολίνου αντέδρασε, και με τα τρίποντα των Σμιθ και Λάμερς, αλλά και το buzzer beater δίποντο του τελευταίου στη λήξη του δεκαλέπτου, έκλεισε την περίοδο στο +2 και το 21-19.

Οι Γερμανοί συνέχισαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο να βάζουν δύσκολα στους Καταλανούς, παρουσιάζοντας ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο. Ενδεικτικό είναι πως είχαν το πάνω χέρι στο σκορ καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου, φτάνοντας ακόμα και στο +6 για το 30-24 στο 15', με του φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή για το 35-34 του ημιχρόνου.

Τελείως διαφορετικό ήταν το πρόσωπο της Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να βελτιώνει την άμυνά της, «βραχυκυκλώνοντας» έτσι το παιχνίδι τη Άλμπα. Με άμυνα για... σεμινάριο, οι «μπλαουγκράνα», δέχθηκαν μόλις 7 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να προσπεράσουν στο σκορ, κλείνοντας την περίοδο στο +6 για το 48-42.

Με επτά πόντους του Κάλινιτς και πέντε από τον Σανλί στις αρχές της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, η Μπαρτσελόνα εκτόξευσε τη διαφορά στο +17 για το 62-47 στο 34', «καθαρίζοντας» έτσι την υπόθεση νίκης, με το τελευταίο χτύπημα της κόρνας να βρίσκει την Μπαρτσελόνα με το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 72-56.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 34-35, 48-42, 72-56.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x