Euroleague

Κυριάρχησε στην Πόλη με «όργια» Χάουαρντ η Μπασκόνια!

Με τον Μάρκους Χάουαρντ να κάνει τρομερό ματς, η Μπασκόνια έφυγε με τεράστιο «διπλό» από την Πόλη, νικώντας την Εφές 87-80 χάρη σε ξέσπασμα στο τέταρτο δεκάλεπτο!

Επέστρεψε στις νίκες με σημαντικό «διπλό» η Μπασκόνια!

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς νίκησε με σκορ 87-80 την Εφές στην Πόλη, ανεβαίνοντας στο 9-7 και απομακρύνοντας ακόμη περισσότερο τους Τούρκους του 7-9 από τις υψηλές θέσεις.

Το ματς ήταν ντέρμπι για τρία δεκάλεπτα, όμως στο τέταρτο ήρθε το ξέσπασμα των φιλοξενούμενων, που έκαναν ένα επιμέρους σκορ 30-20, φτάνοντας στο πολύτιμο «διπλό» χωρίς μάλιστα να αγχωθούν στο φινάλε.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο ασύλληπτος Μάρκους Χάουαρντ, που έβαλε 28 πόντους με 5/6 δίποντα και 5/8 τρίποντα, δίνοντας το... έναυσμα στο καλό διάστημα των Βάσκων στην τέταρτη περίοδο. Εξαιρετικός και ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, που έφτασε πολύ κοντά στο triple double με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

14 πόντους μέτρησε ο Βάνια Μαρίνκοβιτς, και άλλους 11 ο Τσίμα Μονέκε, ενώ 5 πόντους σε 16 λεπτά συμμετοχής πέτυχε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. Από πλευράς Εφές, πάλεψε μόνος του ο Σέιν Λάρκιν, με 23 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Το ματς

Η Εφές μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε 4-0 με δύο καλάθια του Οτούρου. Η Μπασκόνια αντέδρασε και πέρασε αυτή μπροστά με ΜακΙντάιρ και Σεντεκέρσκις (4-5), με τον Λιθουανό να βάζει και βολές για το 6-9. Η τουρκική ομάδα, με τη σειρά της, ανέκτησε το προβάδισμα με Τόμπσον και Ζίζιτς (12-9), με το... roller coaster να συνεχίζεται από δύο τρίποντα του Χάουαρντ για το (12-15). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 17-17, χάρη σε τρίποντο του Ντάουμ και καλάθι του Μονέκε.

To ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Εφές πήρε προσωρινά προβάδισμα με +5 (22-17) με τον Λάρκιν, ωστόσο με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν ξανά μπροστά (22-24). Στη συνέχεια, η Εφές ξαναπήγε στο +4 με πόντους του Τάιρικ Τζόουνς (30-26), όμως Μαρίνκοβιτς και ΜακΙντάιρ έδωσαν ξανά «κεφαλή» στην Μπασκόνια (34-35). To ημίχρονο ολοκληρώθηκε σε απόλυτη ισορροπία (36-36).

Η ίδια κατάσταση ακριβώς συνεχίστηκε και μετά την ανάπαυλα, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται διαρκώς στο προβάδισμα. Ο ΜακΙντάιρ το έδωσε αρχικά στην Μπασκόνια με 4 σερί πόντους (36-40), με την τουρκική ομάδα να αντιδρά και να ισοφαρίζει με τον Οσμάνι (40-40). Κάθε προσπάθεια των Βάσκων να «ξεμακρύνουν» οδηγούσε σε αντίδραση της Εφές, η οποία μάλιστα πέρασε και μπροστά όταν ο Λάρκιν... πήρε το «όπλο» του, δίνοντάς της το προβάδισμα με σκορ 54-53. Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου, όταν και ένα καλάθι του Μονέκε διαμόρφωσε το 60-57.

Στην τέταρτη περίοδο, ήρθε το καλύτερο διάστημα της Μπασκόνια στο ματς. Μονέκε και Μαρίνκοβιτς έδωσαν τον... τόνο με τρίποντα για το 60-63, ωστόσο από εκεί και πέρα ακολούθησε ένας «μονόλογος» του Μάρκους Χάουαρντ, που έβαλε 5 συνεχόμενους πόντους για το 68-76. Η Εφές προσπάθησε να αντιδράσει με καλάθι του Μπομπουά (70-76), όμως ο Χάουαρντ απάντησε και ο Μαρίνκοβιτς έβαλε μεγάλο τρίποντο για το 72-83. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για την Εφές, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το ροζ φύλλο.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 36-36, 60-57, 80-87

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x