Euroleague

Πάρτι της Εφές στην έδρα της θλιβερής Αρμάνι!

Η Αναντολού Εφές πέρασε για... πλάκα από το Μιλάνο, νικώντας την ξανά απογοητευτική Αρμάνι 80-51, με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Γουίλ Κλάιμπερν.

Ξύπνησε για τα... καλά η πρωταθλήτρια. Η Αναντολού Εφές πέρασε με το εντυπωσιακό 80-51 από την έδρα της Αρμάνι Μιλάνο, η οποία συνέχισε τις απογοητευτικές εμφανίσεις στη φετινή σεζόν και σημείωσε την πέμπτη συνεχόμενη ήττα της στην Ευρωλίγκα. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Αταμάν ανέβηκε στο 4-5, με αυτή του Μεσίνα να «βυθίζεται» στο 3-6.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ ισορροπημένο για τις δύο ομάδες, με τους Ιταλούς να δείχνουν ικανοί να ανταγωνιστούν την Εφές. Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, η ομάδα του Έτορε Μεσίνα υπέστη μια συγκλονιστική κατάρρευση και δέχθηκε ένα επιμέρους σκορ 17-46, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με κάτω τα χέρια και να προβληματίσει και πάλι.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν και πάλι ο Γουίλ Κλάιμπερν. Ο Αμερικανός φόργουορντ απέδειξε για ακόμα μια φορά πόσο ανεκτίμητης αξίας ήταν η απόκτησή του από την Εφές, πετυχαίνοντας 24 πόντους και κατεβάζοντας 9 ριμπάουντ. Σε πολύ καλή μέρα ήταν ο Τίμπορ Πλάις που σκόραρε 13 πόντους.

Από την Αρμάνι, κανείς δεν... ξεχώρισε, με τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ να είναι πρώτος σκόρερ των Ιταλών με 10 πόντους και τον Μέλι να σημειώνει άλλους 9.

To ματς
Η Αρμάνι μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με εξαιρετικό Μέλι προηγήθηκε νωρίς με 12-7. Η Εφές σταδιακά ισορρόπησε και τρέχοντας ένα 11-2 με Κλάιμπερν, Μίσιτς και Πλάις πέρασε μπροστά με 14-18, πριν η Αρμάνι με ένα δικό της μικρό σερί διαμορφώσει το 18-18 της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο και πάλι η ομάδα του Μεσίνα μπήκε πολύ δυνατά, τρέχοντας ένα 10-2 με πρωταγωνιστή τον Πάνγκος, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο +8 (28-20). Η Εφές και πάλι όμως έβγαλε αντίδραση, και με μεγάλη ευστοχία από τα 6.75 ισοφάρισε γρήγορα (28-28). Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ισορροπημένο μέχρι την ανάπαυλα, που βρήκε τις ομάδες ισόπαλες (34-34).

Στο δεύτερο μέρος αντιστράφηκαν οι ρόλοι, με την Αναντολού Εφές να είναι αυτή που ξεκίνησε δυνατά. Η ομάδα του Αταμάν με πρωτοστάτη τον Κλάιμπερν έτρεξε ένα εντυπωσιακό 15-2, παίρνοντας προβάδισμα με 36-49. Οι Τούρκοι συνέχισαν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, που ολοκληρώθηκε με σκορ 41-55 υπέρ τους, ενώ η Αρμάνι είχε σκοράρει μόλις επτά πόντους σε όλο το δεκάλεπτο!

Η κατάρρευση της Αρμάνι συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι Ιταλοί δεν έβαζαν... τίποτα, ο Κλάιμπερν είχε πάρει «φωτιά», και η διαφορά ανέβηκε μέχρι και στους 30 πόντους (47-77), πριν το τελικό 51-80 που θα θέλουν γρήγορα να... ξεχάσουν οι Μιλανέζοι.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 16-16, 41-55, 51-80

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x