Euroleague

Βεζένκοφ στο sport-fm.gr: «Μας συσπείρωσε η ήττα στο ΣΕΦ, δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι»

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε για το πώς πείσμωσε τον Ολυμπιακό η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα.

Απόδειξη υπεροχής θεωρεί την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και τη μεγάλη νίκη του επί του Παναθηναϊκού (65-84) ο Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ, που είχε σημαντική συμβολή με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, αναφέρθηκε στο πώς συσπείρωσε την ομάδα του η ήττα στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα.

Απέφυγε πάντως τις… μεγαλοστομίες περί πλεονεκτήματος έδρας και ευχήθηκε το 2022 να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να έχει τον κόσμο στο πλευρό του.

Βεζένκοφ: «Μας συσπείρωσε η ήττα στο ΣΕΦ»

Αναλυτικά, ο 26χρονος άσος μίλησε στον Χρήστο Ρομπόλη για:

-τα κλειδιά του αγώνα: «Στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η άμυνά μας. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα στο διάστημα αυτό. Στο τρίτο δεκάλεπτο κολλήσαμε λίγο, ο Παναθηναϊκός ήταν πιο σκληρός από μας και κολλήσαμε λίγο. Όμως 2-3 μεγάλα σουτ μάς ξεμπούκωσαν και στο τέταρτο δεκάλεπτο κάναμε πολύ καλή διαχείριση της κατάστασης και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε».

-το αν δημιουργούσε πίεση στην ομάδα η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα: «Σίγουρα μας συσπείρωσε ό,τι είχε συμβεί στον προηγούμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν σκεφτήκαμε ούτε στιγμή όσα έγιναν σε εκείνο το παιχνίδι. Θέλαμε να δείξουμε πως είμαστε καλύτεροι και το κάναμε. Το αντιμετωπίσαμε σαν ένα οποιοδήποτε παιχνίδι της Ευρωλίγκας, σε μια δύσκολη έδρα και σε ένα γεμάτο γήπεδο. Παίξαμε με αυτοπεποίθηση, νιώσαμε καλά και πήραμε αυτό που θέλαμε».



-το αν ο ίδιος είχε έξτρα κίνητρο μετά την αστοχία του στο ματς του ΣΕΦ: «Όχι, δεν το είχα στο μυαλό μου. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και πρέπει να το αντιμετωπίζεις έτσι. Εγώ πάντα προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα με διαφορετικούς τρόπους, όχι μόνο σκοράροντας. Όσο ο Ολυμπιακός κερδίζει είμαι κι εγώ ευτυχισμένος. Αν παίζω καλά και χάνουμε, δεν είμαι χαρούμενος».

-το πώς κρίνει τον απολογισμό του πρώτου γύρου και αν ο Ολυμπιακός πλέον μπορεί να μιλά για πλεονέκτημα έδρας: «Φυσικά και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το 12-5 στον πρώτο γύρο. Δεν θέλουμε να όμως σκεφτόμαστε για πλεονέκτημα έδρας ή ακόμη και πρόκριση. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας αλλά είμαστε ταπεινοί. Πρέπει ακόμη να δουλέψουμε σκληρά, έχουμε και αδυναμίες που πρέπει να διορθώσουμε. Υπάρχει μεγάλος δρόμος ακόμη στην Ευρωλίγκα και βλέπουμε πως και αυτή η σεζόν λόγω του κορωνοϊού έχει ιδιαιτερότητες. Εμείς κοιτάζουμε μόνο το επόμενο παιχνίδι, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα και μας βγαίνει».

-το sold out στο ΟΑΚΑ: «Είναι πάντα όμορφο να παίζεις σε ένα γεμάτο γήπεδο, ακόμη κι αν είναι εκτός έδρας. Ελπίζω όλο αυτό που ζούμε με τον κορωνοϊό να περάσει και να έχουμε τον κόσμο μας δίπλα μας και στη συνέχεια. Θα είναι διαφορετικά και πιο δύσκολα για μας αν αποφασιστεί και πάλι να γίνονται τα ματς χωρίς φιλάθλους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x