Euroleague

Δοκιμασία στο Καζάν για τον Ολυμπιακό

Να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του στην Ευρωλίγκα θέλει απόψε ο Ολυμπιακός, που κοντράρεται με την φορμαρισμένη Ούνιξ Καζάν στην Ρωσία, για την 13η αγωνιστική.

Συνέχεια στον εκτός έδρας θρίαμβο κόντρα στην Ολύμπια Μιλάνο, με νίκη και στο Καζάν απέναντι στην Ούνιξ θέλει να δώσει σήμερα (18:00, bwinΣΠΟΡ FM, sportfm.gr και Novasports Prime) ο Ολυμπιακός, για την 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι», με ρεκόρ 8-4,αντιμετωπίζουν μία φορμαρισμένη και πλούσια σε υλικό ομάδα, που είναι μία νίκη πίσω τους (σ.σ. 7-5) και καιροφυλαχτεί για να μπει στα πλέι οφ. Όπλο τους απέναντι σε ένα σύνολο που προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες, είναι η καλή ψυχολογία που μπορεί να τους βοηθήσει για να ανέβουν ακόμα περισσότερο βαθμολογικά. Αγωνιστικά, δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, και στην αποστολή που έφτασε χθες βράδυ με πτήση τσάρτερ στην ρωσική πόλη, είναι δεκατρείς παίκτες.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας πήρε και τον Μιχάλη Λούντζη ο οποίος έλειψε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω υποχρεώσεών του με την Εθνική. Με βάση τις πληροφορίες, περισσότερο χρόνο συμμετοχής ίσως πάρει ο Κουίνσι Έισι, καθώς έχει προσαρμοστεί πιο πολύ πλέον με την ομάδα σε σχέση με την πρώτη του εμφάνιση κόντρα στην Μακάμπι στο ΣΕΦ. Χωρίς απουσίες θα αγωνιστεί και η Ούνιξ του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Μάριο Χεζόνια. Το συγκρότημα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, πλην του Κροάτη φόργουορντ, έχει στις τάξεις της εξαιρετικούς παίκτες όπως οι Λορέντζο και Τζον Μπράουν, Αϊζάια Κάνααν, Τόνι Τζεκίρι, Αντρέι Βοροντσέβιτς, Ο Τζι Μέγιο, καθώς και τον πρώην του Ολυμπιακού, Γιάνις Τίμα.

Το τελευταίο διάστημα όλοι έχουν βρει «χημεία» και αποδίδουν καλύτερα, παρουσιάζοντας ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Παράλληλα, είναι η πρώτη ομάδα στα κλεψίματα στην Ευρωλίγκα με 9,4 μέσο όρο. Εντός έδρας η Ούνιξ, έχει πέντε νίκες και μάλιστα συνεχόμενες και δύο ήττες και ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να γίνει η τρίτη ομάδα μετά τις Ζενίτ και Μονακό, που θα περάσει νικηφόρα από την «Kazan Basket Hall».

Διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης, είναι η Αννε Πάντερ (Γερμανία), Κάρλος Κορτές (Ισπανία) και Ράιν Πεεράντι (Εσθονία).

Σε επίπεδο παράδοσης, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μόλις δύο φορές στην ιστορία τους στην Ευρωλίγκα. Συγκεκριμένα, έπαιξαν την σεζόν 2016/17, με τον Ολυμπιακό να νικά 90-75 στην Ρωσία και 88-59 στο ΣΕΦ.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

Δοκιμασία στο Καζάν για τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x