Euroleague

Πρώτη πρωταθλήτρια που μένει εκτός playoffs μετά τον Παναθηναϊκό η Εφές

Η Εφές έπαθε αυτό που είχε πάθει ο Παναθηναϊκός το 2010.

Η πρώτη πρωταθλήτρια Ευρώπης που δεν καταφέρνει να προκριθεί στα playoffs της αμέσως επόμενης σεζόν στην Ευρωλίγκα μετά από 13 χρόνια έγινε η Αναντολού Εφές. Μετά τη χθεσινή ήττα από τη Φενέρμπαχτσε, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχασε και την τελευταία ελπίδα της να προκριθεί στην οκτάδα και έτσι έληξε άδοξα η τριετής κυριαρχία της.

Η προηγούμενη ομάδα που έχοντας κατακτήσει την Ευρωλίγκα δεν κατόρθωσε να μπει στα playoffs ήταν ο Παναθηναϊκός το 2010. Οι «πράσινοι» προερχόμενοι τότε από την κατάκτηση του τίτλου το 2009 στο Final 4 του Βερολίνου, ίσως του πιο ανταγωνιστικού όλων των εποχών (με ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό), είχαν μείνει τρίτοι στον όμιλο του Top 16, πίσω από Μπαρτσελόνα και Παρτιζάν. Μάλιστα η ήττα στο ΟΑΚΑ από το τυπικά γηπεδούχο Μαρούσι του Γιώργου Μπαρτζώκα τότε (80-78) αποδείχτηκε καταδικαστική για τους «πράσινους».



Πάντως το «τριφύλλι» ανασυντάχθηκε άμεσα και έναν χρόνο μετά επέστρεψε όχι απλώς στα playoffs, αλλά και στην κορυφή της Ευρωλίγκας κατακτώντας το έκτο του ευρωπαϊκό. Να δούμε πώς θα αντιδράσει και η Εφές τώρα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x