Euroleague

Έβαψε ερυθρόλευκο το ντέρμπι του Βελιγραδίου με επιβλητική εμφάνιση ο Ερυθρός Αστέρας!

Θριαμβευτής στο μεγάλο ντέρμπι του Βελιγραδίου ο Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος επικράτησε 88-72 της Παρτίζαν στην κατάμεστη «Stark Arena», για τη 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας!

Θριάμβευσε στο μεγάλο ντέρμπι του Βελιγραδίου με την Παρτίζαν πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση ο Ερυθρός Αστέρας!

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης στην κατάμεστη και καυτή «Stark Arena», φτιάχνοντας διαφορά 20 πόντων στο πρώτο ημίχρονο και φτάνοντας τελικά στην άνετη νίκη με 88-72, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 8-11. Από την άλλη, η Παρτίζαν έπεσε στο 10-9, γνωρίζοντας την τέταρτη ήττα της στα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια για την Ευρωλίγκα.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Νέντοβιτς (16π), Γκιλέσπι (14π, 5 ριμπ), Τεόντοσιτς (13π, 7 ασίστ) και Γκιεντράιτις (14π, 7 ριμπ), ενώ για την Παρτίζαν ξεχώρισαν Πάντερ (17π) και Ντόζιερ (12π, 3 ασίστ).



Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε υπό «καυτή» ατμόσφαιρα στην κατάμεστη «Stark Arena» και με τις δύο ομάδες να παίζουν δυνατές άμυνες με πολλές επαφές. Ο νεαρός Τόπιτς, σκόραρε για πρώτη φορά στο ματς με κλάθι-φάουλ για τον Ερυθρός Αστέρα, πριν οι Ντόζιερ και Πάντερ βάλουν για πρώτη φορά μπροστά την Παρτίζαν. Με ένα σερί 8-2 και με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Χάνγκα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 11-6, ενώ οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν αν βρουν με συνέπεια λύσεις στην επίθεσή τους. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Αστέρα να προηγείται με 24-13 και τον Γκιλίσπι να φτάνει από νωρίς τους 8 προσωπικούς πόντους!

Η κυριαρχία του Ερυθρού Αστέρα συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αφήνοντας την Παρτίζαν χωρίς πόντο για περισσότερα από 3,5 αγωνιστικά λεπτά και εκτοξεύοντας την υπέρ του διαφορά στο +20 (36-16). Πάντερ και Ντόζιερ έδωσαν κάποιες «ανάσες» στους φιλοξενούμενους με καλάθια τους, αλλά η άμυνα της ομάδας του Σφαιρόπουλου συνέχισε σε βάζει ανυπέρβλητα εμπόδια στην ομάδα του Ομπράντοβιτς, η οποία έκλεισε το πρώτο ημίχρονο ούσα πίσω στο σκορ με 50-29.





Η Παρτίζαν έβγαλε αντίδραση στην τρίτη περίοδο, βελτιώνοντας την άμυνά της και μειώνοντας σε 58-42, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας διατηρούσε την υπέρ του «διαφορά ασφαλείας», με τον Τεόντοσιτς να συνεχίζει να ενορχηστρώνει άψογα την επίθεση των «ερυθρόλευκων».

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 71-53 με πέντε συνεχόμενους πόντους του πολύ δραστήριου Ντοζίερ, ενώ η ομάδα του Ομπράντοβιτς έφτασε να μειώσει μέχρι και το 77-68 με 3:22 να απομένουν για το φινάλε και τρέχοντας επί μέρους σκορ 20-12, αλλά τελικά ο Ερυθρός Αστέρας έκλεισε το παιχνίδι όντας ψύχραιμος και πανηγυρίζοντας τη νίκη με το τελικό 88-72.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 50-29, 65-48, 88-72

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x