Euroleague

«Μέσα» η Μονακό, αλλά πέντε ομάδες στον… αέρα για τη νέα Ευρωλίγκα

Η Μονακό «κλείδωσε» τη θέση της στη νέα Ευρωλίγκα, αλλά πέντε ομάδες είναι στον αέρα και τουλάχιστον μία θα μείνει στην απέξω.

Η μαθηματική εξασφάλιση της απευθείας πρόκρισης στα playoffs για τη Μονακό σήμανε παράλληλα και την διασφάλιση της θέσης της στη νέα Ευρωλίγκα. Άλλωστε οι ομάδες που δεν έχουν μόνιμο συμβόλαιο, «κλειδώνουν» θέση για την επόμενη σεζόν αν είναι στα playoffs και η Μονακό μετά την κατάκτηση του Eurocup το 2021 μετρά 3/3 φτάνοντας μάλιστα πέρσι και στο Final 4.

Μάλιστα, με δεδομένη την παρουσία της Μονακό αλλά και της Βιλερμπάν, η νέα Ευρωλίγκα θα έχει τρεις ομάδες από τη Γαλλία, αφού στον διπλό τελικό του Eurocup στις 9 και 12 Απριλίου αναμετρώνται η Παρί με την Μπουργκ και η νικήτρια αναμένεται να κάνει χρήση του δικαιώματος να παίξει στην Ευρωλίγκα (σε αντίθεση με τη Γκραν Κανάρια πέρσι).

Με αυτά τα δεδομένα, με ειλημμένη την απόφαση να μην αυξηθούν οι ομάδες στη νέα Ευρωλίγκα αλλά και τις ρωσικές ομάδες (δηλαδή την ΤΣΣΚΑ) σταθερά εκτός λόγω της εμπόλεμης κατάστασης με την Ουκρανία, υπάρχουν πέντε ομάδες στον αέρα για τέσσερις θέσεις στη νέα διοργάνωση. Αυτές που δεν έχουν εξασφαλισμένη θέση είναι Παρτιζάν, Ερυθρός Αστέρας, Άλμπα Βερολίνου, Βίρτους Μπολόνια και Βαλένθια. Από τις προαναφερθείσες, στα playoffs μπορούν να βρεθούν μέσω play in μόνο οι Παρτιζάν, Βίρτους και Βαλένθια, με την τελευταία να έχει απλώς μαθηματικές ελπίδες για την δέκατη θέση.

Οι... σίγουρες ομάδες για τη νέα Ευρωλίγκα είναι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε, Αρμάνι Μιλάνο, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζαλγκίρις Κάουνας, Βιλερμπάν, Μονακό, Μπάγερν Μονάχου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x