Euroleague

Τα πρώτα βραβεία της Ένωσης Παικτών της Ευρωλίγκας

Η Ένωση Παικτών της Ευρωλίγκας έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα τρία βραβεία για την περασμένη σεζόν της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Μπορεί τα βραβεία της Ευρωλίγκας να δίνονται λίγο πριν το Final Four, αλλά υπάρχουν και αυτά της Ένωσης Παικτών (ELPA), που μοιράζονται μετά την ολοκλήρωση της σεζόν.

Η ELPA ξεκίνησε να μοιράζει τα βραβεία της, τα οποία αναδεικνύουν διαφορετικές πλευρές του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, ο Λουκ Σίκμα κέρδισε το βραβείο «Fair Play», που πηγαίνει στον μεγαλύτερο εκφραστή του «ευ αγωνίζεσθαι». Ο Αμερικανός είχε κερδίσει και την περσινή σεζόν την ίδια ακριβώς διάκριση.

Ένας άλλος Αμερικανός, ο Ντάριους Τόμσον, αναδείχθηκε κορυφαίος πρωτοεμφανιζόμενος της διοργάνωσης. Ο γκαρντ της Μπασκόνια έκανε μαγική σεζόν και είναι ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα στην ευρωπαϊκή αγορά, κερδίζοντας απόλυτα δίκαια το συγκεκριμένο βραβείο.

Τέλος, ο σπουδαίος Κάιλ Χάινς αναδείχθηκε πιο σεβαστό παίκτης, βραβείο που δίνεται «σε έναν παίκτη που κερδίζει τον μεγαλύτερο σεβασμό στους συνομηλίκους του και ενσαρκώνει ένα πραγματικό πρότυπο, εντός και εκτός γηπέδου». Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά τη συγκεκριμένη διάκριση.





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x