Euroleague

«Λύγισε» Μίροτιτς και Αρμάνι στην παράταση με τρομερό Παπαγιάννη η Φενέρ!

Με τους Παπαγιάννη και Γουίλμπεκιν σε μεγάλη βραδιά, η Φενέρμπαχτσε λύγισε την Αρμάνι Μιλάνο του εξαιρετικού, αλλά... μοιραίου στο φινάλε, Νίκολα Μίροτιτς, επικρατώντας με 85-82 στην παράταση!

Δια πυρός και σιδήρου η Φενέρμπαχτσε μπήκε με το... δεξί στην εφετινή Ευρωλίγκα!

Σε ένα ματς με εξαιρετικό ρυθμό και πολλές εναλλαγές στο σκορ, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη λύγισε στην παράταση την μαχητική Αρμάνι Μιλάνο του συγκινητικού απόψε, Νίκολα Μίροτιτς, πανηγυρίζοντας τη νίκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη με σκορ 85-82 στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Εκ των πρωταγωνιστών για τους Τούρκους ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 15 πόντους και εξαιρετική ευστοχία (6/7 εντός πεδιάς, 3/3τρ.), έχοντας παράλληλα και 4 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Σκότι Γουίλμπεκιν με 19 πόντους, ενώ από 15 πρόσθεσαν οι Ντόρσεϊ και Γκούντουριτς.

Για τους Ιταλούς, μαγική εμφάνιση έκανε ο Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Αρμάνι πέτυχε ένα απίστευτο double-double με 27 πόντους και 11 ριμπάουντ! Ωστόσο, στο φινάλε της παράτασης ήταν εκείνος που αστόχησε σε σουτ τριών πόντων για την ισοφάριση.

Το ματς:


Αρκετά ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του αγώνα (8-8), με την Αρμάνι Μιλάνο να βρίσκει στα μέσα της πρώτης περιόδου ένα σερί 10-0, ανεβάζοντας το σκορ στο υπέρ της 18-8 στο 4'. Η απάντηση της Φενέρμπαχτσε ήρθε δια χειρός Μάρκο Γκούντουριτς, ο οποίος με εννέα προσωπικούς πόντους στα τελευταία λεπτά, μείωσε τη διαφορά στους 4 για το 19-23 του δεκαλέπτου.

Με σύμμαχο την καλή της άμυνα, αλλά και τη νευρικότητα που έβγαλαν στο παιχνίδι τους οι Ιταλοί, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, όχι μόνο ισορρόπησε το ματς, αλλά πέρασε και μπροστά με αντεπίθεση διαρκείας, κάνοντας το 35-32 στο 17', χάρη στα διαδοχικά τρίποντα των Παπαγιάννη και Γουίλμπεκιν. Μια διαφορά που διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε, με τους Τούρκους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 38-35 του πρώτου ημιχρόνου.





Με τους Γιώργο Παπαγιάννη και Τάιλερ Ντόρσεϊ να μπαίνουν πολύ δυναμικά στην τρίτη περίοδο πετυχαίνοντας συνολικά οκτώ πόντους , η Φενέρ ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +8 (50-42). Μίροτιτς και Βόιγκτμαν «ξεκόλλησαν» επιθετικά την Αρμάνι Μιλάνο, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να μειώσουν στο σκορ, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 62-54 υπέρ των γηπεδούχων.



Τελικώς, η αντίδραση που έψαχνε η ομάδα του Έτορε Μεσίνα ήρθε στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, εκεί όπου με αντεπίθεση διαρκείας, μείωσε τη διαφορά, ενώ, με τρίποντο του Μίροτιτς στο 36' πέρασε μπροστά στο σκορ μετά από ώρα (68-69). Γουίλμπεκιν και Παπαγιάννης έδωσαν εκ νέου το προβάδισμα στη Φενέρ (74-71), με τον Νικολό Μέλι, 15 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε να ισοφαρίζει σε 76-76, στέλνοντας το ματς στην παράταση, αφού οι προσπάθειες των Γουίλμπεκιν και Σιλντς στο φινάλε βρήκαν σίδερο.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, η Φενέρ αποδείχθηκε πιο εύστοχη και ψύχραιμη όταν η μπάλα «έκαιγε», και παρά τη συγκινητική προσπάθεια του Νίκολα Μίροτιτς, οι Τούρκοι πήραν το πρώτο ροζ φύλλο της σεζόν με το τελικό 85-82.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 38-35, 62-54, 76-76, 85-82.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x