Euroleague

Ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου της με οριακή νίκη στην έδρα της Μπασκόνια η Ρεάλ Μαδρίτης!

Μπορεί να δυσκολεύτηκε πολύ στην έδρα της Μπασκόνια, αλλά τελικά η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να πάρει τη νίκη με 79-77, ξεκινώντας με το δεξί την υπεράσπιση του τίτλου της!

Με οριακή νίκη ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου της στην Ευρωλίγκα η Ρεάλ Μαδρίτης!

Η «βασίλισσα» δυσκολεύτηκε πολύ στην έδρα της Μπασκόνια, αλλά τελικά κατάφερε να πανηγυρίσει την οριακή νίκη με 79-77, φεύγοντας αλώβητη από μια τη χώρα των Βάσκων!

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Γιαμπουσέλι (18π, 8 ριμπ.), Γιουλ (15π) και Μούσα (13π, 7 ριμπ.), ενώ για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν Κοστέλο (16π.), Μάνιον (13π.) και Μονέκε (13π, 10 ριμπάουντ), με τον Ρογκαβόπουλο να έχει 4 πόντους (2/6 εντός πεδιάς) και 4 ριμπάουντ, στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα.

Το ματς:

Με τους Καμπάτσο, Κοζέρ, Μούσα, Γιαμπουσέλι και Ντιανέ ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι, ενώ η Μπασκόνια παρατάχθηκε με τους Χάουαρντ, Σεντεκέρσκις, ΜακΙντάιρ, Κότσαρ και Κοστέλο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά και προηγήθηκαν με 6-2 χάρη στο πρώτο τρίποντο του Χάουαρντ, πριν η Ρεάλ πάρει το πρώτο της προβάδισμα στο ματς, 11-8 με τρίποντο του Γιαμπουσέλι. Η Μπασκόνια έφτιαξε σερί 7-0 για το υπέρ της 23-16, με τον Χεζόνια να μειώνει στο 23-19 της πρώτης περιόδου, σκοράροντας για τρεις.

Η Ρεάλ αντέδρασε και πέρασε ξανά μπροστά (31-27) με συνεχόμενα τρίποντα από Γιουλ, Γιαμπουσέλι και Χεζόνια, ενώ ο Κροάτης φόργουορντ έφτασε τους 9, σκοράροντας και με καλάθι-φάουλ. Ωστόσο, η Μπασκόνια δεν πτοήθηκε και με πρωταγωνιστές τους Μονέκε και Μάνιον, πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (47-43).

Ένα τρίποντο του Πουαριέ έβαλε τη Ρεάλ στο +4 (53-49), αλλά η αναμέτρηση συνέχισε να είναι ντέρμπι και στην 3η περίοδο, με την Μπασκόνια να είναι απόλυτα ανταγωνιστική και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ. Οι γηπεδούχοι με σερί 9-0 προηγήθηκαν με 65-58, ενώ ο Μονέκε διαμόρφωσε το 67-62 υπέρ των Βάσκων, φτάνοντας τους 13 προσωπικούς πόντους.

Γιαμπουσέλι και Ροντρίγκεθ μείωσαν στον πόντο (69-68) για τη Ρεάλ στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με την Μπασκόνια να βρίσκει τρόπο να παραμείνει στη θέση του οδηγού, ξεφεύγοντας με +6 (75-69). Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι είχαν σε εξαιρετική βραδιά τον Γιαμπουσέλι, ο οποίος ισοφάρισε σε 77-77, φτάνοντας τους 18 προσωπικούς πόντους, ενώ ο Καμπάτσο, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα δεν είχε πετύχει ούτε ένα καλάθι, ευστόχησε στο νικητήριο, 1:47 πριν το τέλος. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι σπατάλησαν τις ευκαιρίες που είχαν για να ισοφαρίσουν, έβαλαν μόλις 2 πόντους στα τελευταία 5:30 λεπτά και οι παίκτες της Ρέαλ ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν τελικά τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 47-43, 67-62, 77-79

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x