Euroleague

Τρομερός Αστέρας, «καθάρισε» τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη με εξαιρετικό Μπολομπόι!

«Έλαμψε» ο Ερυθρός Αστέρας στην Πόλη! Η ομάδα του Σφαιρόπουλου επικράτησε 85-76 της Φενέρμπαχτσε, κάνοντας ποδαρικό με το δεξί στο νέο έτος, αλλά και τη «διαβολοβδομάδα».

Έκανε… ματ στη Φενέρμπαχτσε και στον Γιασικεβίτσιους ο Ερυθρός Αστέρας. Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου πέρασαν με 85-76 από το «Ulker Sports Hall» στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Οδηγώντας τον Λιθουανό τεχνικό στην πρώτη του ήττα στην παρουσία του στον πάγκο της τούρκικης ομάδας. Οδηγώντας τον Λιθουανό τεχνικό στην πρώτη του ήττα στην παρουσία του στον πάγκο της τούρκικης ομάδας, έπειτα από 7 συνεχόμενες νίκες (οι 4 στην Ευρωλίγκα) σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο 7-11 βελτίωσαν το ρεκόρ τους οι νικητές, ενώ στο 10-8 έπεσαν οι γηπεδούχοι.

Κορυφαίος για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν ο Τζόελ Μπολομπόι με 24 πόντους (8/9 δίποντα 8/10 βολές, 8 κερδισμένα φάουλ) και 6 ριμπάουντ, «χτυπώντας» 31 στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Γκιεντράιτις με 19 πόντους (2/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 9/10 βολές) συν 7 ριμπάουντ. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο και ο Χάνγκα (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ), ενώ ο Τεόντοσιτς είχε 6 πόντους και 8 ασίστ. Ο Χέιζ-Ντέιβις προσπάθησε να κρατήσει όρθια τη Φενέρμπαχτσε με 21 πόντους συν 9 ριμπάουντ και 28 στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Ντόρσεϊ είχε 8 πόντους με 2/6 τρίποντα και 2/2, ενώ δεν δοκίμασε δίποντο και είχε μια ασίστ.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο στο ξεκίνημα της πρώτης περιόδου, με το προβάδισμα να αλλάζει αρκετές φορές χέρια, αλλά στην τελική ευθεία οι γηπεδούχοι ήταν πιο σταθεροί και παίζοντας καλή άμυνα έκλεισαν την περίοδο με το υπέρ τους 26-18.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν κάπως στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αλλά η Φενέρμπαχτσε είχε τον έλεγχο και στα μέσα της δεύτερης περιόδου ξέφυγε στο +9 (33-24, 6:12) με τρίποντο του Ντόρσεϊ. Ο Αστέρας ψαλίδισε τη διαφορά, έχοντας «ζεστούς» τους Χάνγκα και Μπολομπόι.

Η Φενέρ φόρτσαρε μετά την έναρξη του β’ μέρους και βρέθηκε ξανά στο +9 (52-43) με τον Μότλεϊ να ευστοχεί σε βολή, ενώ το τρίποντο του Χέιζ-Ντέιβις την έστειλε στο +10 (55-45). Ο Αστέρας μείωσε τη διαφορά, με τον Μπολομπόι να αποτελεί σταθερά και τον Γκεντράιτις να μπαίνει στην εξίσωση, ισοφαρίζοντας σε 57-57 ο Λιθουανός λίγο πριν το φινάλε της 3ης περιόδου.

Ο διακόπτης γύρισε οριστικά στην 4η περίοδο, με τον Ντος Σάντος να δίνει το σύνθημα στο ξεκίνημα, ενώ ο Νέντοβιτς με τρίποντο στα 6:15 έγραψε το 61-69. Καλάθης και Μότλεϊ προσπάθησαν να κρατήσουν όρθια τη Φενέρ, αλλά πλέον είχε ζεσταθεί ο Τεόντοσιτς, αλλά και ο Γκεντράιτις, με τον 2ο να βρίσκει συνεχώς πόντους από τις βολές, αφού οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν τρόπο για να τον σταματήσουν. Με αυτόν τον τρόπο διαμόρφωσε το τελικό 76-85.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 35-34, 57-57, 76-85

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x