Euroleague

Ιδανικό ντεμπούτο με νίκη επί της Μονακό για τον Γιασικεβίτσιους στη Φενέρμπαχτσε

Μετά τις δύο διαδοχικές ήττες της κόντρα σε Μπασκόνια και Μπαρτσελόνα, η Φενέρμπαχτσε επικράτησε 86-74 εντός έδρας της Μονακό, στο ντεμπούτο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην τεχνική της ηγεσία!

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στη θητεία ως προπονητής της Φενέρμπαχτσε!

Η ομάδα του Λιθουανού, ο οποίος πριν από λίγες μόλις μέρες αντικατέστησε τον Δημήτρη Ιτούδη, επικράτησε 86-74 της Μονακό στην Κωνσταντινούπολη για τη 14η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 7-7 και αντιδρώντας μετά τις διαδοχικές ήττες της από Μπασκόνια και Μπαρτσελόνα, στην περασμένη «διαβολοβδομάδα».

Από την άλλη, η Μονακό γνώρισε την έκτη ήττα της (8-6) στη φετινή διοργάνωση, πληρώνοντας το κάκιστο ποσοστό της στα τρίποντα (5/22) και τα 19 λιγότερα ριμπάουντ που πήρε από την αντίπαλό της.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Χέιζ-Ντέιβις (23π, 6 ριμπ) και Γουίλμπεκιν (13π, 5 ασίστ), ενώ ο Καλάθης ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 7 πόντους, 3 ασίστ και 10 ριμπάουντ. Όσο για τους φιλοξενούμενους, ξεχώρισαν Τζέιμς (24π, 5 ριμπ, 3 ασίστ) και Οκόμπο (14π, 4 ασίστ).

Το ματς


Καλάθης, Γουίλμπεκιν, Χέιζ-Ντέιβις, Πιέρ και Σανλί η πρώτη πεντάδα του Γιασικεβίτσιους στη Φενέρ, μην έχοντας διαθέσιμους τους Παπαγιάννη (ενοχλήσει στη μέση), Χαζέρ και Μπιρσέν, ενώ ο Ομπράντσοβιτς, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του Ουατάρα και Λόιντ, επέλεξε να ξεκινήσει το ματς με τους Τζέιμς, Τάρπεϊ, Ντιαλό, Μπράουν και Μοτεγιούνας. Ο Λιθουανός σέντερ ξεκίνησε με τέσσερις πόντους, ισοφαρίζοντας σε 6-6, ενώ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, μέχρι οι Γουίλμπεκιν και Χέιζ-Ντέιβις βάλουν τη Φενέρ στο +5 (15-10). Ο Οκόμπο ήρθε από τον πάγκο και έδωσε επιθετικές λύσεις στη Μονακό (17-16), όμως οι γηπεδούχοι πήραν 7 επιθετικά ριμπάουντ στην πρώτη περίοδο, την οποία έκλεισαν όντας μπροστά με 24-21, χάρη σε buzzer-beater σουτ μέσης απόστασης του Ντόρσεϊ, πάνω στην άμυνα του Οκόμπο!



Ο Χολ με καλάθι και φάουλ έβαλε τη Μονακό στο -2 (28 – 26) στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, αλλά στη συνέχεια η Φενέρ πήρε τον έλεγχο και με σερί 9- 2 ξέφυγε για πρώτη φορά στο ματς με +8 (36-28). Η Μονακό συνέχισε να δυσκολεύεται επιθετικά και το προβάδισμα της Φενέρ πήρε διψήφιες διαστάσεις (42-30), πριν «ξυπνήσει» ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος αφού έβαλε 8 συνεχόμενους πόντους για το 43-38, σκόραρε και με buzzer-beater τρίποντο για το 46-45 του πρώτου ημιχρόνου.



Δυο συνεχόμενα τρίποντα από Καλάθη και Χέιζ-Ντέιβις, η Φενέρ ξέφυγε ξανά με +8 (52-45) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά ο Τζέιμς συνέχισε να δίνει επιθετικέ λύσεις στη Μονακό, φτάνοντας τους 16 προσωπικούς πόντους και μειώνοντας σε 54-52. Στη συνέχεια η Φενέρ «έδεσε» την άμυνά της και δέχθηκε μόλις πέντε πόντους στα υπόλοιπα 4 λεπτά του δεκαλέπτου, ενώ ο Μότλεϊ διαμόρφωσε το 68-57, μπαίνοντας στην τέταρτη περίοδο.

Τζέιμς, Οκόμπο και Μπλόσομγκεϊμ προσπάθησαν να οδηγήσουν τη Μονακό σε μια τελευταία αντεπίθεση, αλλά η Φενέρ συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, διατηρώντας την υπέρ της διαφορά στα όρια των δέκα πόντων και πανηγυρίζοντας τελικά την, άνετη όπως εξελίχθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, νίκη με 86-74.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 46-45, 68-57, 86-74

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x