Euroleague

Μέγας… Κώστας Σλούκας με επικό buzzer beater «ξέρανε» τη Φενέρ για το προβάδισμα του Ολυμπιακού!

Με ένα απίστευτο και... ασύλληπτο buzzer beater τρίποντο του Σλούκα, ο Ολυμπιακός «ξέρανε» 72-71 τη Φενέρμπαχτσε, μέσα στην Πόλη και κάνοντας το 2-1 απέχει μία νίκη από το Κάουνας!

Κώστας Σλούκας ο… Μεγαλοπρεπής στην Πόλη!

Αν και ο Ολυμπιακός ήταν με την πλάτη στον τοίχο στα 3,9’’ πριν από τη λήξη, ο διεθνής γκαρντ με ένα απίστευτο buzzer beater τρίποντο από τα 8,5 μέτρα, του χάρισε τη νίκη (72-71) απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και πλέον χρειάζεται άλλη μία για την πρόκριση στο Final Four!

Λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος ο Γουόκαπ με ένα τεράστιο λάθος στα τελευταία δευτερόλεπτα, που έδωσε την ευκαιρία στον Γκούντουριτς να βάλει μπροστά (71-69) την ομάδα του Ιτούδη.

Αλλά, το φινάλε είχε φαρδιά... πλατιά την υπογραφή του Σλούκα, ο οποίος ήταν μακράν ο κορυφαίος των Πειραιωτών, τελειώνοντας το ματς με 25 πόντους. Άλλους 17 πόντους πρόσθεσε ο Βεζένκοφ, ο οποίος πέτυχε και εκείνος πολύ κρίσιμα καλάθια στην τέταρτη περίοδο.

Από τη Φενέρ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντόρσεϊ με 21 πόντους, ενώ άλλους 15π. είχε ο Τζεκίρι. Γεμάτη εμφάνιση και από τον Καλάθη με 10π., 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Το ματς
Με τους Φαλ, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Κάναν και Γουόκαπ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Οι πρώτες… αναγνωριστικές επιθέσεις ήταν εύστοχες και για τους δύο (5-5) στο πρώτο δίλεπτο. Στη συνέχεια, η Φενέρ πήρε απανωτά επιθετικά ριμπάουντ και με τους Τζεκίρι και Ντόρσεϊ πήγε στο +6 (11-5). Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με καλάθια στο ανοικτό γήπεδο με Βεζένκοφ και Γουόκαπ, πλησιάζοντας στο καλάθι (13-11), στο 5’. Η αντίδραση των Τούρκων ήρθε από Πιερ και Καλάθη για το νέο +6 (19-13), στο 7’. Στα τελευταία λεπτά, αμφότεροι ήταν ιδιαίτερα άστοχοι, αλλά το buzzer beater του Χέιζ διατήρησε τη διαφορά για τους γηπεδούχους στο τέλος της πρώτης περιόδου (21-15).

Με λάθη και άστοχες προσπάθειες ακόμη και κάτω από το καλάθι μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τη Φενέρ να κάνει σερί 5-0 με μπροστάρη τον Ντόρσεϊ, για το +11 (26-15). Στη συνέχεια, ήρθε η αντίδραση από τους «ερυθρόλευκους». Με απανωτές καλές άμυνες, εξασφαλίζοντας τα αμυντικά ριμπάουντ και με τον Σλούκα να έρχεται πολύ ορεξάτος από τον πάγκο, οι Πειραιώτες έκαναν επιμέρους σκορ 2-14, περνώντας μπροστά (28-29), στο 16’. Η απάντηση του Ιτούδη ήταν η είσοδος του Έντουαρντς, για το προσπέρασμα (33-31), στο 18’. Ωστόσο, ο Σλούκας απάντησε… αμέσως και με βοήθεια από Πίτερς και Μπλακ οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκαναν σερί 7-0 για το +5 (33-38), με τις βολές του Γκούντουριτς να διαμορφώνουν το 35-38 του πρώτου ημιχρόνου.

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 71-72

Τραγικό ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος. Από τη μία, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάκιστες και άστοχες επιλογές στην επίθεση και από την άλλη η άμυνά τους ήταν σαν… βούτυρο. Έτσι, η Φενέρμπαχτσε βρήκε ρυθμό με μπροστάρη τον Καλάθη και έχοντας βοήθεια από Τζεκίρι και Ντόρσεϊ έκανε επιμέρους σκορ 14-3, για το +8 (49-41), στο 27’. Στον εναπομείναντα χρόνο, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβγαλαν κάποιες άμυνες και με τους Παπανικολάου και Σλούκας ροκάνισαν τη διαφορά (51-45), στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στα πρώτα δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου, ο Ολυμπιακός κρατιόταν στο ματς χάρη στον Σλούκα (55-50), με τον Μότλι να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και να δημιουργεί προβλήματα, στέλνοντας τη Φενέρ στο +9 (60-51), στο 23’. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση μέσα από την άμυνά τους και με τις δημιουργίες του Σλούκα και τον Βεζένκοφ να βρίσκει το… χέρι του, έκαναν σερί 13-0, για το προβάδισμα (60-64), στο 26’. Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους παίκτες του Μπαρτζώκα, ενώ από την άλλη οι Ντόρσεϊ και Καλάθης με μεγάλα σουτ έξω από τα 6,75μ. έκαναν επιμέρους σκορ 9-2 για το προβάδισμα (69-66), στο 38’. Έπειτα από μία καλή άμυνα, ο Βεζένκοφ ισοφάρισε με τρίποντο (69-69), στα 48,8’’ πριν από τη λήξη. Στην επόμενη επίθεση ο Ντόρσεϊ αστόχησε, αλλά ο Γουόκαπ έκανε λάθος, δίνοντας νέα κατοχή στους γηπεδούχους, με τον Γκούντουριτς να κάνει το 71-69, στα 3,9’’ πριν από τη λήξη. Η μπάλα πήγε στα χέρια του Σλούκα, ο οποίος με ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ buzzer beater τρίποντο έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό (71-72)!

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 35-38, 51-45, 71-72

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 71-72

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 71-72

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x