Euroleague

Κατσικάρης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Ο Σλούκας έδειξε χαρακτήρα, ταλέντο και πίστη»

O Φώτης Κατσικάρης ανέλυσε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 τον τρόπο που ήρθε η νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Φενέρ, για το 2-1 της σειράς των προημιτελικών των playoffs της Euroleague.

Για τον τρόπο που ο Ολυμπιακός πήρε τη συναρπαστική νίκη επί της Φενέρ για το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών των playoffs της Euroleague μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Φώτης Κατσικάρης.

Ο έμπειρος προπονητής ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού και τον τρόπου που η τουρκική ομάδα κατάφερε να δυσκολέψει τους «ερυθρόλευκους», τονίζοντας τα όπλα που πρέπει να εκμεταλλευτεί το σύνολο του Μπαρτζώκα στη συνέχεια.

Αναλυτικά, όσα είπε στον Αντώνη Καρπετόπουλο στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6:
«Το πολύ περίεργο είναι ότι δεν είναι δύσκολο να προβλέψεις. Υπάρχουν κάποιες σταθερές. Είμαστε σε μια σειρά playoffs. Στην κανονική περίοδο βλέπουμε την ταυτότητα κάθε ομάδας, τη φιλοσοφία, πώς παίζει και φτάνουμε στα playoffs που είναι μια άλλη ιστορία. Αυτό βλέπουμε και στη σειρά του Ολυμπιακού με τη Φενέρ.

Σίγουρα υπάρχει το κομμάτι της τακτικής. Εννιά στις δέκα φορές ο πιο αδύναμος δουλεύει το κομμάτι της τακτικής. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο πρώτος στην κανονική διάρκεια, ήταν πιο συνεπής, η Φενέρ έπρεπε να το δουλέψει περισσότερο για να φέρει σε τέτοια κατάσταση τον Ολυμπιακό, να μην είναι άνετος, να μη βρίσκει τα σουτ που θέλει, να μη λειτουργείς την επίθεση όπως όλη την κανονική περίοδο. Έχει πάρει υψηλό βαθμό ο Ιτούδης σε αυτό. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά
».

Για το σύστημα της Φενέρ: «Το παιχνίδι που κέρδισε στην κανονική περίοδο ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη είχε ακριβώς το ίδιο πλάνο. Απλά, ο π αίκτες του δεν ήταν τόσο συγκεντρωμένοι όσο σε αυτή τη σειρά. Έχεις ένα πλάνο, να παίξεις στο 2-2 και να μην αφήσεις τον Ολυμπιακό να βάζει ανοιχτά σουτ με διάφορους τρόπους. Ξέρεις έτσι ότι μπορεί ο Γουόκαπ να σου βάλει δύο σουτ και ο Φαλ τρία, αλλά δεν έχει αυτά που θέλει ο Ολυμπιακός, τα ανοιχτά σουτ, τα κοψίματα. Άρα επιλέγει να χάσει έτσι.

Στατιστικά ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα που εκδηλώνει επιθέσεις από τους χειριστές του. Οι χειριστές πρώτα δημιουργούν και μετά σκοράρουν. Ακόμα και ο Σλούκας, που είναι καλύτερος σκόρερ από τον Γουόκαπ, ο οποίος δεν είναι σκόρερ. Τους έβαλαν σε συνθήκες να πρέπει να σουτάρουν.

Του βγήκε του Σλούκα το παιχνίδι χθες, έδειξε χαρακτήρα, ταλέντο και πίστη. Σαν πλάνο της Φενέρ, ίσως είναι το καλύτερο απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό. Είναι ομάδα που λειτουργεί σαν ρολόι, αν της δώσεις περιθώριο μπορεί να σε διαλύσει
».

Για την άμυνα του Ολυμπιακού: «Η Φενέρ έχει ατομικό ταλέντο. Πράγματι, το κομμάτι του Μότλεϊ είναι σημαντικό. Στο παιχνίδι που έχασε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ είχε 16 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ και στο τρανζίσιον. Αυτοί οι πόντοι πονάνε πολύ. Το περιόρισε πολύ και από εκεί κατέβηκαν οι πόντοι. Ο Ολυμπιακός δύο φορές που έκανε την ανατροπή την έκανε από την άμυνά του.

Ο Φαλ δεν έχει παίξει σε κανένα από τα τρία παιχνίδια καλά. Θα πρέπει να είναι πιο επιθετικός και πιο αποφασιστικός. Έχει χάσει αρκετά καλάθια που βάζει, αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά θα πρέπει να είναι πιο αποφασιστικός γιατί ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει έναν άλλο πόλο. Αν μπει στα δικά του στάνταρ θα προβληματιστεί η Φενέρ και θα πρέπει να κάνει κάτι. Ο Μπλακ έκανε πολύ καλή δουλειά, το είπε και ο Σλούκας, ξέρει να κλειδώνει τον αντίπαλο και έχει ένα πλεονέκτημα
».

Για το αν μπορεί ο Μακίσικ να γίνει καθοριστικός: «Παπανικολάου, Μακίσικ, Λαρεντζάκης… Χθες ο Ολυμπιακός βρήκε ανοιχτά σουτ, ο Παπανικολάου έχασε τέσσερα τρίποντα εντελώς μόνος του, τα δύο να μπουν αλλάζουν όλα. Ο Μακίσικ χθες γύρισε το ματς με δύο καλάθια και δύο κλεψίματα. Όταν το βλέπεις στο παιχνίδι δεν το νιώθεις, αλλά ήταν εκείνος που άλλαξε το παιχνίδι. Ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι, αλλά δεν πρέπει να είναι αυτός του δεύτερου παιχνιδιού».

Για τα σημερινά παιχνίδια: «Μονακό και Μακάμπι έχουν ίδιο στιλ παιχνιδιού στη φιλοσοφία. Έχουν πολύ ατομικό ταλέντο κα είναι ανάλογα την ημέρα του καθένα. Στο πρώτο ματς η Μονακό έσπασε τα καλάθια και η Μακάμπι έκανε το ίδιο στο επόμενο. Πάει στη μέρα που θα βρεθούν οι παίκτες, ειδικά οι περιφερειακοί. Αυτοί που θα βρεθούν στην καλύτερη μέρα, θα νικήσουν. Έκανε μεγάλη νίκη η Μονακό, δεν είναι εύκολο να νικήσεις στο Ισραήλ. Είναι η πιο τρελή σειρά ανάμεσα σε Παρτιζάν και Ρεάλ. Είχε το πάνω χέρι η Παρτίζαν, η Ρεάλ φαινόταν απογοητευμένη. Άλλαξε όλο αυτό. Ο πιο επιδραστικός παίκτης στην Ευρώπη, ο Ταβάρες, είδαμε τι έκανε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x