Euroleague

Γκουντάιτις: «Παράδειγμα για το μέλλον το β' ημίχρονο με Ζαλγκίρις»

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις δήλωσε πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να... χτίσει πάνω στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Ζαλγκίρις.

Η εξαιρετική εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου απέναντι στην Ζαλγκίρις θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια του Παναθηναϊκού, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Τετάρτης με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, όπως τόνισε κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Ισπανία ο Αρτούρας Γκουντάιτις.

«Τα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα με την Ζαλγκίρις είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε, προφανώς. Τα πρώτα 20 λεπτά θα πρέπει να τα ξεχάσουμε εντελώς. Η παρουσία μας στο δεύτερο ημίχρονο του θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για το μέλλον», ανέφερε ο Λιθουανός σέντερ, που ξέρει καλά πόσο δύσκολη είναι η αποστολή της ομάδας του στη Μαδρίτη, αλλά και τρεις μέρες μετά στη Βιτόρια κόντρα στην Μπασκόνια.

«Στο μυαλό μας είναι μόνο το πρώτο ματς με την Ρεάλ. Τι μπορώ να πω για αυτή την ομάδα. Διαθέτει στο ρόστερ της εξαιρετικούς παίκτες που είναι πολλά χρόνια μαζί. Πρέπει να παρουσιαστούμε με τον απόλυτο βαθμό συγκέντρωσης και στα 40 λεπτά του αγώνα διότι οποιαδήποτε δική αδράνεια μπορούν να την τιμωρήσουν. Νομίζω πως η συγκέντρωση είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να έχουμε προκειμένου να είμαστε ανταγωνιστικοί. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ αλλά και τον ρυθμό του παιχνιδιού, διότι η Ρεάλ είναι μια ομάδα της αρέσει να τρέχει στον αιφνιδιασμό και να παίρνει εύκολους πόντους. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί στα ριμπάουντ απέναντι στα μεγάλα κορμιά και την αθλητικότητα που διαθέτουν», τόνισε.

Όσο για τις μάχες που περιμένει με τον Έντι Ταβάρες; «Είναι από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη και είναι πάντα δύσκολο να τον αντιμετωπίζεις. Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους μας», σημείωσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x