Euroleague

Γκάι στο sportfm.gr: «Οι άσχημες νίκες βοηθούν την ψυχολογία - Έκανε το καλύτερο για μας ο Αταμάν»

Ο Κάιλ Γκάι μίλησε στο sport-fm.gr για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπάγερν, το πρόβλημα στα αμυντικά ριμπάουντ αλλά και τις... κατσάδες του Εργκίν Αταμάν.

Ο Παναθηναϊκός έκανε... σεφτέ στην Ευρωλίγκα, καθώς νίκησε με σκορ 78-71 την Μπάγερν Μονάχου, αφήνοντας πίσω του με μία θετική εμφάνιση το αρνητικό ξεκίνημα στη σεζόν.

Μετά το ματς, το sport-fm.gr μίλησε με τον Κάιλ Γκάι, ο οποίος δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ αν και πάλεψε πολύ στα μόλις 7 λεπτά που αγωνίστηκε.

Ο Αμερικανός γκαρντ αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η νίκη επί των Βαυαρών μπορεί να βοηθήσει την ψυχολογία των «πρασίνων», ενώ μίλησε για το προβληματικό κομμάτι των αμυντικών ριμπάουντ αλλά και για την... κατσάδα του Εργκίν Αταμάν μετά τον αγώνα με το Μαρούσι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Αλέξανδρο Τσιριγώτη:

Πήρατε μία νίκη μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν. Θεωρείς ότι ήταν αυτό που χρειαζόταν η ομάδα για να ξαναμπεί στη σωστή κατεύθυνση;

«Φυσικά, κάθε φορά που παίρνεις μία νίκη κόντρα σε μία ομάδα Ευρωλίγκας, και ειδικά μία πολύ καλή ομάδα, είναι μία θετική "νότα". Τώρα πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτή τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο, όσο και στην Ευρωλίγκα την επόμενη εβδομάδα».

Ποιες ήταν οι λεπτομέρειες που σας οδήγησαν στη νίκη σε αυτό το ζόρικο παιχνίδι;

«Νομίζω ότι πάλι κάναμε πολλά λάθη και χάσαμε αρκετές φορές τη συγκέντρωσή μας, όμως κάθε "άσχημη" νίκη είναι σημαντική για την ψυχολογία αλλά και για τη χημεία της ομάδας. Παίξαμε πολύ σκληρά, προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε το πλάνο και τα καταφέραμε καλά».

Στο δεύτερο ημίχρονο είχατε μεγάλο πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, με την Μπάγερν να μαζεύει 12 επιθετικά. Αυτό θεωρείς πως οφείλεται σε έλλειψη συγκέντρωσης ή χημείας;

«Νομίζω είναι λίγο απ' όλα. Προφανώς κάποιες φορές η μπάλα απλώς πήγε μετά την αναπήδηση πάνω τους, αυτό συμβαίνει στο μπάσκετ. Όμως σίγουρα χρειαζόμαστε βελτίωση σε αυτό το κομμάτι, να γίνουμε πιο physical και να βοηθούν και οι γκαρντ στα ριμπάουντ».

Μετά τη νίκη κόντρα στο Μαρούσι, ο κόουτς Αταμάν ήταν νευριασμένος με την εμφάνιση και λέγεται πως σας κατσάδιασε, ενώ τις επόμενες μέρες σας έδειξε για πολλές ώρες βίντεο με τα λάθη σας. Θεωρείς πως αυτό σας βοήθησε;

«Φυσικά, αφού νικήσαμε μετά από αυτό (σ.σ. γελάει). Έκανε αυτό που ήταν καλύτερο για εμάς και την ομάδα, τον ακολουθήσαμε, δούλεψε για εμάς και βγήκαμε να παίξουμε όσο πιο σκληρά μπορούσαμε για να πάρουμε τη νίκη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x