Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών του Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ

Τα χαμένα «σκουπίδια» στοίχισαν στον Παναθηναϊκό, που πάλεψε, αλλά έφυγε ηττημένος από τη Βιτόρια.

Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Παναθηναϊκό στη Βιτόρια, με τα ριμπάουντ να αποτελεί τη μεγάλη αδυναμία της ομάδας του Πρίφτη.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο sport-fm.gr τα στοιχεία που ξεχώρισε από το ματς...

Τα επιθετικά ριμπάουντ των Βάσκων από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης άνοιξε η… πληγή για τον Παναθηναϊκό, καθώς οι παίκτες της Μπασκόνια έστησαν πάρτι κάτω από τη ρακέτα του και μάζεψαν 5 επιθετικά ριμπάουντ, που τους έδωσαν κρίσιμους πόντους και ανάσες. Όσο οι «πράσινοι» δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να ανανεώνουν επιθέσεις, τόσο αυξανόταν η αυτοπεποίθησή τους κι έγερνε το μομέντουμ υπέρ τους. Το κακό συνεχίστηκε στην 4η περίοδο, με τους Βάσκους να συνεχίζουν να κυριαρχούν σε αυτό το κομμάτι, με πλέον χαρακτηριστική την τελευταία επίθεσή τους. Το πρόβλημα φυσικά δεν εντοπίζεται στη διάθεση, αλλά στη συγκέντρωση και στα box out των παικτών του Πρίφτη. Προσθέστε και την… τύχη των γηπεδούχων σε αυτόν τον τομέα.

Τα λίγα λάθη του Παναθηναϊκού
Στο κομμάτι της επίθεσης, οι παίκτες του «τριφυλλιού» εμφάνισαν υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης κι έκαναν ελάχιστα λάθη για εκτός έδρας παιχνίδι (6 τον αριθμό). Η ομάδα του Πρίφτη απέφυγε τις περιττές ενέργειες, έπαιξε μυαλωμένα και δεν τα παράτησε ακόμα κι όταν «στράβωσε» το ματς, όμως δεν αρκούσε, όπως αποδείχθηκε.

Η… εκνευριστική ευστοχία της Μπασκόνια στο φινάλε της 2ης περιόδου και της 3ης περιόδου
Οι γηπεδούχοι έκλεισαν τόσο το ημίχρονο, όσο και την 3η περίοδο με δύο buzzer beater τρίποντα (από Σεντεκέρσκις και Μαρίνκοβιτς) που τους έδωσαν ψυχολογία και +6 πόντους σε κρίσιμα σημεία. Μάλιστα, στο φινάλε του πρώτου μέρους οι «πράσινοι» είχαν φάουλ να δώσουν, αλλά δεν το έκαναν και τους τιμώρησε ο Σεντεκέρσκις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x