Euroleague

Χριστουγεννιάτικο πάρτι της Μονακό, ταπείνωσε την Μπαρτσελόνα!

Η Μονακό έκανε την καλύτερή της φετινή εμφάνιση ούσα ασταμάτητη από τα 6,75 και διέσυρε τη θλιβερή Μπαρτσελόνα με σκορ 91-71, κλείνοντας με ιδανικό τρόπο τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας!

Οργάνωσε... ρεβεγιόν με καλεσμένη την Μπαρτσελόνα η Μονακό!

Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς έκανε αδιανόητη εμφάνιση και διέλυσε τους τραγικούς «μπλαουγκράνα» με σκορ 91-71, κλείνοντας ιδανικά τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας, με ρεκόρ 10-7 και ισοβαθμία στην τέταρτη θέση! Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα έπεσε στο 11-6 και είναι μόνη τρίτη, με τους υπόλοιπους όμως να... πλησιάζουν απειλητικά.

Από το πρώτο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης φάνηκε πως οι Μονεγάσκοι δεν αστειεύονταν, καθώς πήραν πολύ γρήγορα διψήφιο προβάδισμα το οποίο απώλεσαν σε ελάχιστες περιπτώσεις μέχρι το φινάλε. Κάθε ελπίδα των φιλοξενούμενων έσβησε στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου, όταν με ένα επιμέρους σκορ 17-0 το 67-55 μετετράπη σε 84-55.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο και πάλι ασταμάτητος Μάικ Τζέιμς με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα. Εξαιρετικός με 19 πόντους και 4/6 τρίποντα ο Άλφα Ντιαλό, ενώ 11 πόντους είχε ο Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ. Χαρακτηριστικό το γεγονός, πως οι Μονεγάσκοι ευστόχησαν σε 15 από τα 30 τρίποντα που επιχείρησαν! Από τους ηττημένους, προσπάθησε με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ ο Τζαμπάρι Πάρκερ.

Το ματς

Η Μονακό μπήκε καταιγιστικά στο ματς και δεν άφησε περιθώρια στους φιλοξενούμενους στο ξεκίνημα, καθώς με πρωταγωνιστές τους Μπλόσομγκεϊμ και Μοτιεγιούνας ξέφυγε γρήγορα με 14-3. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει με τρίποντο του Τζαμπάρι Πάρκερ (14-8), όμως οι Μονεγάσκοι ήταν ασταμάτηττοι και με νέο πρωταγωνιστή τον Τζέιμς ξέφυγαν ξανά με διψήφια διαφορά (24-13). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με μπάζερ μπίτερ του Οκόμπο, το οποίο διαμόρφωσε το 27-15.

Η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Κέμπα Γουόκερ έβαλε αμέσως τρίποντο για το 30-15, με την Μπαρτσελόνα να μιεώνει στους 10 με τον Ζοέλ Πάρα (30-20). Ο Κέμπα βρήκε εκ νέου στόχο και ο Οκόμπο έκανε το ίδιο για το 38-22, ενώ κάθε προσπάθεια των Ισπανών να ρίξουν τη διαφορά έπεφτε πάνω σε... τρίποντα των Μονεγάσκων, όπως αυτό του Στραζέλ (42-26). Τελικά, με ένα καλό σερί χάρη στον Λαπροβίτολα, η Μπαρτσελόνα μάζεψε κάπως τη διαφορά πριν το ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με σκορ 47-36.

Στην τρίτη περίοδο, η Μπαρτσελόνα προσπάθησε σκληρά να βγάλει κάποια αντίδραση, ρίχνοντας αμέσως τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή με τον Πάρκερ (47-38). Τζέιμς και Μπράουν ανέκτησαν το υψηλό προβάδισμα της Μονακό (54-40), όμως οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να μοιάζουν απειλητικοί και πλησίασαν στους 8 πόντους με τον Κάλινιτς (54-46). Αυτό το καλό τους διάστημα δεν κράτησε πάντως πολύ, αφού η είσοδος του Μπλόσομγκεϊμ έδωσε πάλι ρυθμό στους Μονεγάσκους, που έφτασαν ξανά στο +15 (61-46). Με δύο τρίποντα του Ντιαλό, η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 67-52.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Μπαρτσελόνα μείωσε με τρίποντο του Γιοκουμπάιτις σε 67-55, όμως κάπου εκεί κατέρρευσε οριστικά. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να βγάζουν τη μία άμυνα μετά την άλλη και να σκοράρουν κατά ριπάς, τρέχνοντας με πρωταγωνιστές τους Ντιαλό και Τζέιμς ένα αδιανόητο 17-0 επιμέρους σκορ, το οποίο διαμόρφωσε το 84-55 και ουσιαστικά έβαλε τέλος στην όποια υπόνοια ανταγωνισμού υπήρχε στην αναμέτρηση. Η διαφορά έφτασε με τρίποντο του Τζέιμς και το +30 (89-59), με τα υπόλοιπα λεπτά να είναι διαδικαστικά τη Μονακό να παίρνει τη μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 47-36, 67-52, 91-71

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x