Euroleague

Έκανε το... καθήκον της και κλείδωσε τη δεύτερη θέση η Μπαρτσελόνα!

Παίζοντας κατά διαστήματα καλό και επιθετικό μπάσκετ, η Μπαρτσελόνα έκανε το «καθήκον» της επί της αδιάφορης Βαλένθια (85-71) και πήρε τη δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας στη Eurolegue.

Έκανε αυτό που έπρεπε και τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας η Μπαρτσελόνα!

Πραγματοποιώντας μια πολύ καλή και κατά διαστήματα άκρως επιθετική εμφάνιση, οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με άνεση 85-71 της βαθμολογικά αδιάφορης Βαλένθια, στο πλαίσιο της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Κάπως έτσι, οι Καταλανοί ολοκλήρωσαν τη regular season με ρεκόρ 23-11 και πλέον θα αντιμετωπίσουν τη Ζαλγκίρις με πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μίροτιτς με 18 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησαν οι Αμπρίνες και Βέσελι με 15 και 13 πόντους αντίστοιχα. Για τη Βαλένθια που τερμάτισε στην 13η θέση με 15-19 ξεχώρισε ο Χάρπερ με 14 πόντους.


Το ματς:


Παρά το γεγονός πως μόνο η Μπαρτσελόνα είχε κίνητρο στο αποψινό ματς, εντούτοις, η Βαλένθια, παίζοντας απελευθερωμένα και δίχως σκοπιμότητες, ακολούθησε τον γρήγορο και επιθετικό ρυθμό των γηπεδούχων. Με τους Μίροτιτς και Βέσελι να κάνουν «θραύση», οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν με 22-12 στο 7’, με τη Βαλένθια να μαζεύει τη διαφορά με ένα γρήγορο 7-0, για το 24-21 της πρώτης περιόδου.

Το επιθετικό κρεσέντο των δύο μονομάχων συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, εκεί όπου οι Καταλανοί πήγαν εκ νέου τη διαφορά σε διψήφια τιμή (40-29) στο 15’. Όπως και νωρίτερα, έτσι και τώρα, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις απαντήσεις και με αντεπίθεση διαρκείας μείωσαν τη διαφορά στους τέσσερις πόντους για το 51-47 του ημιχρόνου.

Παρόμοιο το σκηνικό και στο τρίτο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Γιασικεβίτσιους να παίζει σε πολύ υψηλό τέμπο, διατηρώντας τα υψηλά ποσοστά της στο εκτελεστικό κομμάτι. Με τον Μίροτιτς να ηγείται της επίθεσης, η Μπαρτσελόνα διατήρησε με ευκολία τη διαφορά πάνω από τους δέκα, ολοκληρώνοντας την περίοδο με μια καλή διαφορά για το 72-61.

Παίζοντας εξαιρετική άμυνα για πέντε και κάτι παραπάνω λεπτά στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η Βαλένθια μπόρεσε να μαζέψει τη διαφορά μέχρι τους έξι (74-68), βάζοντας πίεση στους γηπεδούχους. Ωστόσο, το τρίποντο του Μίροτιτς και το δίποντο του Βέσελι στις επόμενες επιθέσεις της Μπαρτσελόνα έστειλαν τη διαφορά στο +11 (79-68) στο 37', κλειδώνοντας ουσιαστικό τη νίκη, με την τελευταία κόρνα του αγώνα να βρίσκει τους «μπλαουγκράνα» με το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 85-71.


Τα δεκάλεπτα: 24-21, 51-47, 72-61, 85-71.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x