Euroleague

Μπαρτζώκας: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ομάδα»

Απόλυτα ικανοποιημένος με την πορεία του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά τη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο.

Στην άμυνα συνολικά, αλλά κυρίως σ' αυτή της τρίτης περιόδου, απέδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας τη νίκη (82-66) του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι Μιλάνο, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των Πειραιωτών στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας.

«Καλή χρονιά σε όλους, ειδικά στους φίλους του Ολυμπιακού. Ξεκινήσαμε τη χρονιά με μία σπουδαία νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Όλοι κατάλαβαν ότι αυτό το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ δύσκολο και είχαμε φοβερή υποστήριξη από τους φιλάθλους μας. Προφανώς το κλειδί στο ματς ήταν η συμπαγής άμυνά μας σε όλο το ματς, αλλά η άμυνα κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο που αφήσαμε μόλις έξι πόντους σε μία ομάδα που ξέρει να διαβάσει το παιχνίδι. Αλλά, εμείς παίξαμε εξαιρετική άμυνα. Είναι σημαντικό που είχαμε 14 κλεψίματα και 21 λάθη που είχε η Αρμάνι. Είναι νούμερα πολύ σημαντικά. Ολοκληρώσαμε τον πρώτο γύρο με πολύ καλό ρεκόρ. Είμαστε θετικοί για την ομάδα, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να έχουμε την ίδια συμπεριφορά στο γήπεδο. Να μείνουμε ταπεινοί και να αναλύουμε αντίπαλο σαν να είναι το τελευταίο ματς της χρονιάς. Συγκεντρωμένοι πάντα στο επόμενο παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου.

Για τη συνολική εικόνα του Ολυμπιακού εικόνα στον πρώτο γύρο: «Η Ευρωλίγκα φέτος είναι η πιο δύσκολη από ποτέ. Κάποιοι βιάζονται στα συμπεράσματά τους με δύο σερί ήττες ή νίκες. Όλοι χάνουν. Όλοι πιστεύουμε τη δυσκολία της φετινής Ευρωλίγκας και τη δυσκολία να είσαι σταθερός και συγκεντρωμένος. Όσο πιο γρήγορα ξεχνάς τι συμβαίνει στο προηγούμενο ματς και πας στο επόμενο τόσο πιο καλά θα πας. Είναι πιο δύσκολη η Ευρωλίγκα. Αν δείτε τις επενδύσεις που έκαναν οι ομάδες φέτος, ακόμη και στη Σερβία. Όλοι κάνουν την προσπάθειά τους, που είναι σημαντική για το άθλημά μας. Παντού τα ματς είναι… φωτιά. Είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα και θετικός με την όλη ατμόσφαιρα που υπάρχει. Παντού παίζουμε για να κερδίσουμε. Έχουμε τη μεγαλύτερη διαφορά πόντων, που δείχνει ότι έχουμε πάρει νίκες με μεγάλες διαφορές. Ποτέ δεν έχουμε χάσει από την αρχή. Μπαίνουμε για να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Για τη διάθεση δημιουργίας από τους παίκτες του: «Οι παίκτες του υψηλού επιπέδου έχουν εγωισμό, αλλά όταν τον βάζουν πιο κάτω για το καλό της ομάδας δημιουργεί ένα πολύ θετικό κλίμα. Είναι πολύ συμπαγής στα αποδυτήρια η ομάδα. Από όλους είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που σέβονται τους συμπαίκτες τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x