Euroleague

Ο διαιτητής του Φενέρ-Ολυμπιακός είχε αδικήσει και τον Παναθηναϊκό

Ο Ούρος Νίκολιτς είχε μείνει εκτός ορισμών για μια αγωνιστική στην Ευρωλίγκα λόγω των λαθών στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι. Και χθες δεν υπέδειξε το φάουλ στον Γουίλιαμς-Γκος στο Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός.

Η διαιτησία στην Ευρωλίγκα παρουσιάζει αρκετά προβλήματα και φέτος. Μετά τα παράπονα του Παναθηναϊκού, ήρθε και ο Ολυμπιακός να τοποθετηθεί επίσημα για τον χθεσινό αγώνα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (79-77) και την τελευταία φάση του αγώνα, για μη καταλογισμό φάουλ στον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. Φυσικά αυτή δεν είναι η μοναδική βάση για την οποία διαμαρτύρονται οι «ερυθρόλευκοι», αλλά σίγουρα είναι η πιο καθοριστική, αφού ο Αμερικανός θα μπορούσε να κερδίσει δύο βολές για να στείλει το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο.



Ο διαιτητής που είχε καλύτερη οπτική επαφή με την φάση ήταν ο Ούρος Νίκολιτς, ωστόσο ο Σέρβος δεν καταλόγισε την παράβαση. Ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε μείνει την περασμένη εβδομάδα εκτός ορισμών της Ευρωλίγκας, μαζί με τον Ρόμπερτ Λοτερμόζερ. Παρότι δεν ανακοινώθηκε κάτι σχετικό, λέγεται πως η απουσία τους από τους ορισμούς οφειλόταν στα λάθη που έκαναν στον αγώνα Παναθηναϊκός-Μακάμπι (81-86), όπου οι «πράσινοι» διαμαρτύρονταν για πολλές φάσεις. Ανάμεσά τους, στο φάουλ που καταλογίστηκε στον Λεσόρ κατά του Σόρκιν σε διεκδίκηση ριμπάουντ ή για το σπρώξιμο του Νίμπο στον Μήτογλου πριν το φόλοου που έστειλε το ματς στην παράταση.

Σημειώνεται πως ο Νίκολιτς είχε… απασχολήσει τον Παναθηναϊκό και την περασμένη σεζόν, όταν στις 11 Ιανουαρίου είχε χάσει με 94-88 στο ΟΑΚΑ από τη Φενέρμπαχτσε στην παράταση. Τότε οι «πράσινοι» είχαν στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στην Ευρωλίγκα για τη διαιτησία της αναμέτρησης, κυρίως για τη φάση στα 5’’ πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, όταν με το σκορ στο 78-78 ο Ντέβιν Μπούκερ έκανε οφθαλμοφανές φάουλ στον Ματέους Πονίτκα, αλλά οι διαιτητές δεν το καταλόγισαν και αφού είδαν στο Instant Replay την μπάλα να βγαίνει από τα χέρια του Πολωνού, άλλαξαν την κατοχή. Στην τριάδα εκείνου του αγώνα ήταν όχι μόνο ο Νίκολιτς, αλλά και ο Λοτερμόζερ.

Δείτε την επίμαχη φάση:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x