Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Από την άμυνα ξεκίνησαν όλα

Ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετική εκκίνηση στη φετινή Ευρωλίγκα απέναντι στην Μπασκόνια και όλα ξεκίνησαν από την άμυνά του.

Πρεμιέρα με πολλές υποσχέσεις για το μέλλον έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπασκόνια, δίνοντας ένα δείγμα από τα… προσεχώς και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Ο κόουτς της εξέδρας ξεχώρισε τρεις κατηγορίες που έκαναν τη διαφορά στο ΣΕΦ.

Τα «ερυθρόλευκα» κλεψίματα και τα λάθη των Βάσκων: Ο Ολυμπιακός έβγαλε ενέργεια με το… τζάμπολ στο ματς. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβαζαν τα χέρια τους παντού και γι’ αυτό ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 11 κλεψίματα. Αυτά τους έδωσαν πόντους στον αιφνιδιασμό και τα σερί 15-0 στο πρώτο δεκάλεπτο και 19-0 στο δεύτερο! Παράλληλα, αυτό χάλασε και το μυαλό των παικτών της Μπασκόνια, οι οποίοι έκαναν συνολικά 20 λάθη, εκ των οποίων 14 στο πρώτο μέρος.

«Κλείδωσαν» τον Γκρέιντζερ στα... αποδυτήρια: Απόντος του Γουέιντ Μπόλντγουιν, η μπαγκέτα στην οργάνωση του παιχνιδιού της Μπασκόνια θα πήγαινε στον Τζέισον Γκρέιντζερ. Ωστόσο, το πλάνο της ομάδας του Μπαρτζώκα πάνω στον έμπειρο Ουρουγουανό βγήκε εξαιρετικά. Οι Βάσκοι έβρισκαν πόντους κυρίως με το προσωπικό τους ταλέντο, αφού ο βετεράνος γκαρντ ήταν… κλειδωμένος. Στα 18:29’’ που αγωνίστηκε, είχε μόλις 2 πόντους με 1/6 σουτ, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 6 λάθη.

Όλος ο Ολυμπιακός στο ριμπάουντ: Η καλή άμυνα δεν θα φέρει μόνο ένα κλέψιμο ή ένα λάθος αντιπάλου, αλλά πολλές φορές θα «χαλάσει» ένα σουτ και η μπάλα δεν θα καταλήξει στο καλάθι. Αυτό που θα κρατήσει σίγουρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είναι ότι και οι έντεκα που αγωνίστηκαν (πλην του Λούντζη που δεν πάτησε παρκέ) πήραν τουλάχιστον δύο ριμπάουντ, με εξαίρεση τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος μάζεψε ένα, αλλά αγωνίστηκε για μόλις 6:29’’.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x