Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Έκανε τα… σωστά ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός βρήκε αυτοπεποίθηση και ενέργεια, επικρατώντας 80-67 της Μπάγερν Μονάχου, για την επιστροφή στις νίκες στην Ευρωλίγκα.

Με μία από τις καλύτερες και πιο ουσιαστικές εμφανίσεις της φετινής σεζόν, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 80-67 της Μπάγερν Μονάχου, επιστρέφοντας στις νίκες στην Ευρωλίγκα, μετά τη βαριά ήττα στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό.

Με μπροστάρη τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος οι «πράσινοι» έβγαλαν ενέργεια στο παρκέ και δεν επέτρεψαν στους Βαυαρούς να νιώσουν άνετα στο ΟΑΚΑ.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Από νωρίς σοβαρός ο Παναθηναϊκός: Σε πολλά παιχνίδια της φετινής σεζόν η αρχή είχε κοστίσει πολύ ακριβά στους «πράσινους». Συνήθως οι παίκτες του Πρίφτη έμπαιναν στα ματς νωθρά και κυνηγούσαν από νωρίς, ενώ και ο αντίπαλος ένιωθε αρκετά άνετα απέναντί τους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε κόντρα στην Μπάγερν. Από την πρώτη κιόλας… επίθεση, το «τριφύλλι» μπήκε σοβαρά και συγκεντρωμένα, έχοντας το προβάδισμα, με τους Βαυαρούς από την άλλη να ακολουθούσαν. Αυτό, ο Παναθηναϊκός το έκανε μέσα από την άμυνά του και βρίσκοντας ρυθμό και επιθετικά, έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +10 (26-16).

Σαντ-Ρος από τη μία μεριά του παρκέ μέχρι την άλλη: Βάσει αριθμών ο Κουβανός ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού. Ο Σαντ-Ρος κατέθεσε και την… ψυχή του στο παρκέ, δίνοντας το σύνθημα της νίκης. Αγωνίστηκε για πάνω από 33 λεπτά, όμως, αυτό δεν τον εμπόδισε να είχε «καθαρό μυαλό» καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς. Στην επίθεση είχε 15 πόντους και με πολύ… οικονομικά στατιστικά, αφού είχε 6/6 βολές, 3/4 δίποντα και 1/2 τρίποντα. Από ‘κει και πέρα, η προσφορά του ήταν και σ’ άλλους τομείς, καθώς είχε ακόμη 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 τάπα και 3 κλεψίματα, κάνοντας μόλις 1 λάθος. Μάλιστα, ήταν και εκείνος που άναψε την… σπίθα όταν το ματς «στράβωσε» στο 34’, όπου οι Βαυαροί μείωσαν στον πόντο, για το τρομερό φινάλε της ομάδας του με επιμέρους σκορ 15-3.

Εκμεταλλεύτηκε σχεδόν κάθε ευκαιρία που του παρουσιάστηκε: Οι μόλις 67 πόντοι παθητικό από την Μπάγερν ήταν ένα «παράσημο» για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Από την άλλη, οι «πράσινοι» γνώριζαν ότι οι Γερμανοί προέρχονταν από απραξία δύο εβδομάδων λόγω κορωνοϊού και… επένδυσαν πάνω σ’ αυτό. Το μυαλωμένο παιχνίδι τους επιβεβαιώνεται και από την αξιοποίηση των ευκαιριών που τους παρουσιάστηκαν. Μπορεί οι Βαυαροί να έκαναν μόλις 9 λάθη, αλλά οι παίκτες του Πρίφτη πήραν 17 πόντους από αυτά. Από την άλλη, οι «πράσινοι» έκαναν 10 λάθη, αλλά δέχθηκαν ισάριθμους πόντους από αυτά. Επίσης, η μεγαλύτερη ενέργεια που είχε ο Παναθηναϊκός φάνηκε και στους πόντους στον αιφνιδιασμό. Εκεί, η ομάδα του Πρίφτη κυριάρχησε, καθώς πήρε 16 πόντους, επιτρέποντας μόλις 4π. στο σύνολο του Τρινκιέρι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x