Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Έμεινε πιστός στο δόγμα του ο Ολυμπιακός

Μετά την εξαιρετική πρεμιέρα με την Μπασκόνια, ο Ολυμπιακός νίκησε και τη Ρεάλ, στο ΣΕΦ, με την άμυνά του να πρωταγωνιστεί και πάλι.

Άλλη μία πολύ καλή παράσταση από τον Ολυμπιακό.

Η δυναμική πρεμιέρα απέναντι στην Μπασκόνια είχε και συνέχεια για την ομάδα του Πειραιά, καθώς κατάφερε να νικήσει και τη Ρεάλ Μαδρίτης, κάνοντας το 2/2 στη φετινή Ευρωλίγκα. Το «όπλο» του ήταν ξανά η άμυνα, ο σταθερά καλός Βεζένκοφ, αλλά και ο Ντόρσεϊ που επιβεβαίωσε γιατί αποκτήθηκε.

Επιθετικές λύσεις υπάρχουν, αλλά η άμυνα δείχνει τον… δρόμο: Στο πρώτο ματς της φετινής Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός δέχθηκε 50 πόντους από την Μπασκόνια. Στο δεύτερο και πιο απαιτητικό παιχνίδι απέναντι στην τρομερά ποιοτική Ρεάλ, οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν 68 πόντους. Μάλιστα, απέναντι στη «βασίλισσα» η καλή άμυνα ήταν εξαιρετικά σημαντική, από την στιγμή που στην επίθεση οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν 8/27 τρίποντα και 10/17 βολές, που είναι περισσότερο στατιστικά… ήττας, παρά νίκης. Όμως, το… ανελέητο τρέξιμο στην πίσω πλευρά του παρκέ και οι βοήθειες προκάλεσαν το 3/24 έξω από τα 6,75μ. της «βασίλισσας», αλλά και την υποχρέωσαν σε 13 λάθη.

Ο… τυπικός κύριος Βεζένκοφ: Ο Σάσα Βεζένκοφ αποδεικνύει παιχνίδι με το παιχνίδι πως όσο περνάει ο καιρός, τόσο ανεβαίνει επίπεδο. Απόδειξη το ματς με τη Ρεάλ, καθώς ο Βούλγαρος φόργουορντ ήταν για ακόμη μία φορά MVP κι ας τα… έσπασε έξω από τα 6,75μ.! Τελείωσε το ματς με 1/7 τρίποντα, ε και; Πέτυχε 16 πόντους, έβαλε το κρίσιμο καλάθι που έκρινε σχεδόν το ματς στην προτελευταία επίθεση, ενώ όσο αγωνιζόταν έβαζε το κορμί του στη… φωτιά. Έβγαλε άμυνα, έβαλε τα χέρια του για να κόψει πάσες και για άλλη μία φορά έδωσε τις απαραίτητές βοήθειες στα ριμπάουντ, κατεβάζοντας 10, εκ των οποίων τα 5 επιθετικά!

Έβαλε και το «χεράκι» του ο Ντόρσεϊ: Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Αυτό είναι το πρώτο παράσημο φέτος για τον Ολυμπιακό, καθώς τα τελευταία χρόνια με ομάδες επιπέδου Ρεάλ, οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να παίξουν τέλεια και να έχουν τύχη για να πάρουν αποτέλεσμα. Αυτό, φαίνεται να αλλάζει άρδην φέτος. Το άλλο στοιχείο, όμως, για να πάρεις κάτι θετικό από το ματς απέναντι σε μία «βασίλισσα» θα πρέπει όλοι να βοηθήσουν. Εκείνος που το έκανε και με το παραπάνω ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος ήταν και δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Βεζένκοφ. Στην τέταρτη περίοδο, οι Πειραιώτες ήθελαν ένα ξέσπασμα και ο ομογενής γκαρντ τους το πρόσφερε απλόχερα, στέλνοντάς τους στο +11, περίπου τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x