Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Έμεινε στο… Μόναχο ο Ολυμπιακός

Ένας κατώτερος των περιστάσεων Ολυμπιακός επέτρεψε στην Άλμπα να κάνει το παιχνίδι της και εκείνος το πλήρωσε με την ήττα στο Βερολίνο.

Στο Μόναχο, ο Ολυμπιακός κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να βάλει τα… στεγανά στην άμυνά του που έμπαζε στο πρώτο και να νικήσει την Μπάγερν. Ωστόσο, στο Βερολίνο, η κακή επίθεση και η… πλημμύρα που υπέστη στο δεύτερο μισό τον υποχρέωσαν στη βαριά ήττα 90-75 από την Άλμπα.

Πνευματικά ανέτοιμοι οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι βάσει της εμφάνισής τους δεν δικαιούνταν το ροζ φύλλο, έχοντας μόλις κάποιες ελάχιστες «εκλάμψεις».

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Το είδε να… ερχόταν από το δεύτερο δεκάλεπτο: Παρά το κακό του επιθετικά ξεκίνημα στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός «κουτσά-στραβά» και χάρη στην ποιότητά του κατάφερε να κλείσει μπροστά (16-17) την πρώτη περίοδο. Το γεγονός αυτό, όχι μόνο δεν έκανε τους παίκτες του Μπαρτζώκα να υποψιαστούν τη συνέχεια, αλλά επέτρεψαν στην Άλμπα να ξεκινήσει το… πάρτι της. Οι Πειραιώτες δεν έσφιξαν ποτέ αμυντικά και άφησαν τον Λο να βρει ρυθμό, ο οποίος πετυχαίνοντας ο ίδιος 9 πόντους, παρέσυρε και τους υπόλοιπους συμπαίκτες στο πρώτο σοβαρό προβάδισμα του ματς (37-30) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με το επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου να ήταν το 21-13.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχε «καταιγίδα», αλλά ο Ολυμπιακός δεν κρατούσε… ομπρέλα: Στην αναμέτρηση με την Μπάγερν, στο Μόναχο, οι «ερυθρόλευκοι» επέτρεψαν 53 πόντους στο πρώτο μέρος και μόλις 35π. στο δεύτερο. Στο Βερολίνο, δέχθηκαν αντίστοιχα 37 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 53π. στο δεύτερο! Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά ήταν η επίθεση. Απέναντι στην Άλμπα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδειξαν υπεροψία και κάθε φορά την πλήρωναν. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έκαναν επιμέρους σκορ 2-10 και από το -7 (37-30) πήραν το προβάδισμα (39-40). Όμως, αντί να συνεχίσουν το ίδιο επέτρεψαν νέα σερί στους Γερμανούς, οι οποίοι έτσι ξεμάκραιναν με το +1 να γίνεται -9 (55-46), στο 28’. Αντίστοιχα στην τέταρτη και… καταδικαστική περίοδο. Οι Πειραιώτες δεν ήθελαν να σοβαρευτούν στην άμυνα και αυτό τους «γκρέμισε» την προσπάθεια που έκαναν επιθετικά. Με πολύ ζόρι μείωσαν στο -4 (68-64), στο 33’. Όμως, εκεί ήρθε η επόμενη και τελειωτική «κατάρρευση» με τους Λο και Σμιθ να στέλνουν τους γηπεδούχους στο +12 (78-66), μέσα σε δύο λεπτά και ουσιαστικά να βάζουν τέλος στο ματς. Η σοφτ αντιμετώπιση του παιχνιδιού από τον Ολυμπιακό επιβεβαιώνεται από τα 4/15 τρίποντα και τα 24/47 δίποντα. Την ίδια ώρα η Άλμπα μοίρασε 24 ασίστ με τις επιλογές της να ήταν ελεύθερες και έτσι να είχε 23/37 δίποντα (62,2%) και 13/21 τρίποντα (61,9%)!

Μόλις… 2,5 παίκτες έπαιξαν: Το γενικό… ναυάγιο του Ολυμπιακού είχε ελάχιστους διακριθέντες. Εκείνοι δεν ήταν σίγουρα οι Παπανικολάου, Γουόκαπ, ΜακΚίσικ (που λογίζονται ως βασικοί), αλλά και οι Λαρεντζάκης και Ζαν-Σαρλ που έρχονταν από τον πάγκο. Μέτρια εμφάνιση και από τον Ντόρσεϊ, ο οποίος είχε μεν 11 πόντους, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά με το περιφερειακό του σουτ (0/3 τρίποντα), ενώ σπατάλησε όλο το πρώτο ημίχρονο που ήταν στο μηδέν. Τη μεγαλύτερη «μάχη» απ’ όλους έδωσε για ακόμη μία φορά ο Βεζένκοφ με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ. Επιθετικά τα πήγε καλά και ο Μάρτιν με 17π., με τα σχεδόν όλα «έτοιμα» καλάθια από τον Σλούκα, ο οποίος έμεινε στους μόλις 6π., αλλά μοίρασε 10 ασίστ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x