Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: «Ερυθρόλευκο»… πάρτι από την αρχή μέχρι το τέλος

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το «αιώνιο» ντέρμπι σκορπίζοντας 101-73 έναν… αποκαρδιωτικό Παναθηναϊκό, στο ΣΕΦ.

Αν και πριν από λίγα 24ωρα ο Ολυμπιακός είχε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Κάουνας, παρουσιάστηκε πιο φρέσκος και μετέτρεψε σε… πάρτι το «αιώνιο» ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, συντρίβοντάς τον 101-73, στο ΣΕΦ.

Κυρίαρχοι από νωρίς οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στους «πράσινους», οι οποίοι σχεδόν δεν… εμφανίστηκαν στο παρκέ.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

«Μαγικό» πρώτο δεκάλεπτο που «εξαφάνισε» τον Παναθηναϊκό: Η καλή… ημέρα από την πρώτη περίοδο φάνηκε για τον Ολυμπιακό. Θα περίμενε κανείς τους «ερυθρόλευκους» να ήταν κουρασμένοι από το δύσκολο ματς στο Κάουνας, αλλά από τα πρώτα λεπτά έδειξαν το αντίθετο. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα μπήκαν με το πόδι στο… γκάζι απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό, που αλλού πατούσε και αλλού… βρισκόταν. Με σημείο αναφοράς τον Φαλ στη ρακέτα, είτε να σκοράρει, είτε να δημιουργεί οι Πειραιώτες χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από 7 λεπτά για να πάνε στο +20 (28-8). Το σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν το… εκκωφαντικό 38-13 με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί παντού. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 6/8 τρίποντα, με τους «πράσινους» από την άλλη να ήταν στα 0/6 έξω από τα 6,75μ., ενώ χαώδης ήταν και η διαφορά στα ριμπάουντ, όπου ήταν στο 12-3, με το «τριφύλλι» να μην είχε πάρει ούτε ένα αμυντικό!

Οι «ερυθρόλευκοι»… έπνιξαν την «πράσινη» αντίδραση και έβαλαν πρόωρο φινάλε: Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό στο +25 (58-33). Αυτό, έκανε τους παίκτες του Μπαρτζώκα να μπουν χαλαροί στο δεύτερο και τον Παναθηναϊκό να το εκμεταλλεύεται αυτό, κάνοντας επιμέρους σκορ 2-13, με το οποίο ψαλίδισε τη διαφορά στο -14 (60-46), μέχρι το 24’. Αυτό ήταν και το τελευταίο… σημάδι που έδωσε στο παρκέ του ΣΕΦ η ομάδα του Πρίφτη, καθώς η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά σε εκείνη του Πειραιά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η «ερυθρόλευκη»… μέγγενη στην άμυνα επέστρεψε, οι Φαλ, Βεζένκοφ και Σλούκας μπήκαν στην επιθετική εξίσωση και ο Ολυμπιακός τρέχοντας… αφηνιασμένος στο ανοικτό γήπεδο έκανε επιμέρους σκορ 18-3, που τον έστειλε στο +29 (78-49), με το buzzer beater του Μέικον να διαμορφώνει το 78-51 της τρίτης περιόδου.

Ο ένας με πολυφωνία και ο άλλος με τρεις… σολίστες: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την πολυτέλεια για ακόμη μία φορά να διαθέτει πολλές λύσεις, αντίθετα με τον Δημήτρη Πρίφτη. Αυτό το διαπιστώνει κανείς κοιτώντας την στατιστική, με τους «ερυθρόλευκους» να είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτοι σκόρερ ήταν οι Σλούκας και Βεζένκοφ με 16π. έκαστος, με τον πρώτο να είχε και 9 ασίστ και τον Φαλ να κάνει γεμάτη εμφάνιση με 13π., 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ο Παπανικολάου ήρθε με… φόρα από το Κάουνας, προσθέτοντας 13π. με μεγάλα σουτ, ενώ τόσους είχε και ο Μάρτιν που ήρθε από τον πάγκο. Στους 10π. σταμάτησε ο ΜακΚίσικ, ο οποίος πρόσφερε ακόμη 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Επίσης, ο Ζαν-Σαρλ τίμησε και με το παραπάνω την 15λεπτη παρουσία του στο παρκέ, έχοντας 8 πόντους, 3 ριμπάουντ και καλές άμυνες, δίνοντας σημαντικές λύσεις όταν «φορτώθηκε» γρήγορα με δύο φάουλ ο Βεζένκοφ. Έτσι, με τους άλλους να τραβούν το περισσότερο… κουπί, ο Ολυμπιακός «έκρυψε» τη μέτρια βραδιά των Γουόκαπ και Ντόρσεϊ. Από την άλλη, για τον Παναθηναϊκό τράβηξαν μόλις τρεις παίκτες. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μέικον με 23 πόντους, αλλά οι περισσότεροι ήρθαν όταν το ματς είχε σχεδόν κριθεί. Νωρίτερα, οι Παπαγιάννης και Νέντοβιτς προσπάθησαν να κρατήσουν τα προσχήματα για τους «πράσινους», με τον Έλληνα σέντερ να είχε 18π. και 9 ριμπάουντ και τον Σέρβο γκαρντ να είχε 16π. Όλοι οι υπόλοιποι δεν μπορεί κανείς να πει ότι ανταποκρίθηκαν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x