Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Άμυνα με τα… μάτια από τον Παναθηναϊκό

Η άμυνα του Παναθηναϊκού έδωσε τα δικαιώματα στη Ζαλγκίρις, η οποία τα εκμεταλλεύτηκε και τον νίκησε και στο ΟΑΚΑ φέτος, μετά το Κάουνας.

Τον ρόλο του… παρατηρητή είχε στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παρακολουθούσε τη Ζαλγκίρις να κάνει «πάρτι» και να τον νικά (96-83), για δεύτερη φορά φέτος στην Ευρωλίγκα.

Αναμφίβολα έπαιξαν ρόλο οι σημαντικές απουσίες για το «τριφύλλι», αλλά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και μικρών διαστημάτων στο ματς, οι παίκτες του Πρίφτη δεν έβγαζαν την ενέργεια που έπρεπε.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Η… κακή ημέρα από το πρώτο δεκάλεπτο φάνηκε: Σύμφωνοι ότι το παιχνίδι δεν είχε για κανέναν από τους δύο βαθμολογικό κίνητρο. Αλλά, με βάση τις δύο τελευταίες εμφανίσεις του, όπου πήρε ισάριθμες νίκες με Βιλερμπάν και Ερυθρό Αστέρα, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να μπει με την ίδια προσήλωση, από την στιγμή που έπαιζε και στο ΟΑΚΑ κιόλας. Ωστόσο, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Η Ζαλγκίρις ήταν εκείνη που μπήκε πολύ σοβαρά με το αρχικό 0-7 να μετατρέπεται σε 5-15, στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Εκεί, οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν απάντησαν, έστω να ισορροπήσουν το ματς, αλλά με την «αεράμυνα» που συνέχισαν να παίζουν, οι Λιθουανοί ένιωθαν σαν να παίζουν στο… Κάουνας, με απανωτά ανοικτά σουτ, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +19 (10-29).

Ριμπάουντ και τρίποντα: Η καλή άμυνα στο μπάσκετ δεν χαλάει μόνο την επίθεση του αντιπάλου, αλλά δίνει και ρυθμό σε εκείνη αυτού που την εφαρμόζει. Αυτό, ήταν κάτι που δεν έκανε ποτέ ο Παναθηναϊκός στο ματς. Η Ζαλγκίρις κυκλοφορούσε με σχετική άνεση την μπάλα, έβρισκε ανοικτά σουτ και σκόραρε με σχετική ευκολία. Κάτι που επιβεβαιώνεται από το πολύ καλό –για εκτός έδρας- 11/26 τρίποντα, αλλά και το 61,9% στα δίποντα (26/42). Ωστόσο και στην περίπτωση που οι παίκτες του Ζντοβτς αστοχούσαν, είχαν την εναλλακτική που τους πρόσφεραν… απλόχερα εκείνοι του Πρίφτη. Κι αυτά ήταν τα ριμπάουντ. Στον… τομέα της διάθεσης, λοιπόν, οι Λιθουανοί κυριάρχησαν απόλυτα στο παιχνίδι, παίρνοντας συνολικά 32 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 11 ήταν επιθετικά. Στον αντίποδα, οι «πράσινοι» υστέρησαν στο συγκεκριμένο κομμάτι έχοντας 19 «σκουπίδια», με τα μόλις 5 από αυτά να ήταν επιθετικά.

«Ζημιά» από τη λιθουανική φροντ λάιν: Χωρίς Παπαπέτρου, αλλά ελλείψει και του Γουάιτ, ο οποίος επέστρεψε φανερά ανέτοιμος από τον τραυματισμό του και αγωνίστηκε μόλις για 1:44’’, ο Παναθηναϊκός ήταν γνωστό ότι θα είχε μεγάλο κενό στο «4». Σ’ αυτό, συνυπολογίζεται πως και ο Παπαγιάννης έδωσε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι με την Εθνική, πριν από ούτε 24 ώρες, με αποτέλεσμα και εκείνος να ήταν εξουθενωμένος, μαζί με το ταξίδι κιόλας. Εκεί, λοιπόν, «πάτησε» σε μεγάλο βαθμό η Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Ζντοβτς στόχευσε το ματς μέσα από τη ρακέτα και γι’ αυτό η μεγαλύτερη «ζημιά» έγινε από τη φροντ λάιν. Οι δύο φόργουορντ Ουλάνοβας-Κάβανο και ο σέντερ Λοβέρν πέτυχαν όλοι μαζί πάνω από τους μισούς πόντους της ομάδας τους και συγκεκριμένα 54 από τους 96 πόντους. Παράλληλα, οι τρεις τους μάζεψαν και τα 25 από τα συνολικά 32 ριμπάουντ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x