Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Καρμπόν εμφάνιση με την Πόλη, με τα στατιστικά να λένε την αλήθεια

Συγκεκριμένα βασικά σημεία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ήττα του Ολυμπιακού από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, με τα λάθη, την έλλειψη ενέργειας αλλά και τις κατοχές, να είναι μερικά από αυτά.

Με μια εικόνα που θύμισε αρκετά αυτή προ εβδομάδας κόντρα στην Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, ένας κακός Ολυμπιακός ηττήθηκε με κάτω τα χέρια (στο δεύτερο ημίχρονο) από τη Μακάμπι και εμφάνισε πολλές αδυναμίες.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…


Οι 11 περισσότερες κατοχές της Μακάμπι

Μπορεί σε καμία περίπτωση οι αριθμοί να μην παίζουν σημαντικό ρόλο, όμως πολλές φορές αποτυπώνουν του τι συνέβη γενικά σε ένα ματς. Με τον έναν (ριμπάουντ) ή τον άλλο τρόπο (λάθη), οι Ισραηλινοί μπόρεσαν να έχουν 11 περισσότερες κατοχές στο ματς, κάτι που είναι ικανό να τους δώσει αυτή τη διαφορά που κέρδισαν, ακόμα και αν ο Ολυμπιακός είχε παρουσιαστεί καλύτερος, αφού το 27% στα τρίποντα δεν είναι αντιπροσωπευτικό.


Ο καθοριστικός Ζίζιτς και ο αλλαγές στα σκριν

Το μεγάλο επιθετικό όπλο της Μακάμπι Τελ Αβίβ σε αυτή τη βραδιά ήταν ο Άντε Ζίζιτς με 23 πόντους, τον οποίο οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν κατάφεραν πραγματικά να σταματήσουν ποτέ και με κανέναν τρόπο. Το ενδιαφέρον πάντως ήταν το πώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μπόρεσε να χτυπήσει τους «ερυθρολεύκους» και αυτό ήταν οι αλλαγές στα σκριν, με τους Ισραηλινούς να κερδίζουν σχεδόν κάθε φορά που βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έκανε φάουλ σε αυτές τις περιπτώσεις και το πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο.


Η τρομακτική διαφορά στα λάθη

Με μια ματιά στα στατιστικά, ο οποιοσδήποτε μπορεί να διακρίνει ένα ακόμα στοιχείο που έκκρινε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα και αυτό ήταν τα λάθη. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός κατέγραψε 15 στο Ισραήλ, με τους γηπεδούχους να έχουν μόλις 4, μια διαφορά που λέει πολλά! Ακόμα και όταν οι Πειραιώτες είχαν τη δυνατότητα να μειώσουν τη διαφορά και να πλησιάσουν, τα αβίαστα λάθη έρχονταν από παντού και στα πιο κρίσιμα σημεία, με την «δουλειά» να τελειώνει και εκεί για την «ομάδα του λαού».


Το «αχ» με την αλλαγή εικόνας από πρώτο σε δεύτερο ημίχρονο

Αυτό που κάποιος δεν μπορεί να «χωνέψει» εύκολα είναι ότι παρά την κάκιστη εμφάνιση στο δεύτερο δεκάλεπτο που ξεκάθαρα δικαιολογεί το τελικό αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν κακός. Μπορεί να μην έπιασε σε καμία περίπτωση κανέναν τρελό ρυθμό, όμως σε έκανε να πιστεύεις ότι ακόμα και στην κακή του μέρα έχει δυνατότητα να κερδίσει ένα τέτοιο παιχνίδι. Δυστυχώς αυτό δε συνέβη.



Η κούραση και η ξεκάθαρη έλλειψη ταχύτητας

Όπως είδαμε όλοι και στην Πόλη, έτσι και σήμερα ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε «δυσκίνητος», τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Η περιπέτεια με τον κορωνοϊό που πλέον ολοκληρώθηκε, φαίνεται πως έχει αφήσει μικροπροβλήματα στους Πειραιώτες που έμειναν μέρες μακριά από τις προπονήσεις και προφανώς είχαν σε ένα βαθμό τον ρυθμό τους, παρουσιάζοντας στο Τελ Αβίβ έλλειψη φρεσκάδας, ιδεών και ενέργεια. Φυσικά αυτό είναι ένα μεγάλο ελαφρυντικό για την ελληνική ομάδα, όμως κάτι τέτοιο ισχύει και για την Μακάμπι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x