Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Κόστισαν ριμπάουντ και τρίτη περίοδος

Με βάση την εικόνα που είχε στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός αδίκησε την προσπάθειά του στο δεύτερο μέρος, χάνοντας 85-82 από την Μπαρτσελόνα.

Αν και το είχε… στρώσει καλά στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός… κοιμήθηκε στο δεύτερο, με αποτέλεσμα η ποιοτική Μπαρτσελόνα να τον νικήσει 85-82, μέσα στο ΟΑΚΑ.

Τρίτο δεκάλεπτο-καταστροφή για τους «πράσινους», οι οποίοι «πληγώθηκαν» πολύ από τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, αλλά και τα άστοχα τρίποντα.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Τρίτη περίοδος «Βατερλώ»: Με τη μία βολή του Μέικον, ύστερα από τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Γιασικεβίτσιους, ο Παναθηναϊκός πήγε στο +11 (52-41) στην αρχή του δεύτερου μέρους. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι «πράσινοι» έπαθαν «μπλακ άουτ». Στην επίθεση έκαναν λάθη και στην άμυνα έχαναν το ένα ριμπάουντ πίσω από το άλλο, με τους Καταλανούς να το εκμεταλλεύονται αυτό και όχι μόνο να μένουν στο ματς, αλλά να παίρνουν και το προβάδισμα (56-59), στο 26’. Έτσι, η ομάδα του Σάρας πήρε το μομέντουμ και παρέμεινε μπροστά μέχρι το τέλος.

«Πληγή» τα ριμπάουντ και τα τρίποντα: Ένας τομέας που έχει «πληγώσει» αρκετές φορές φέτος τον Παναθηναϊκό είναι τα ριμπάουντ. Παράλληλα, αυτός ήταν και ο παράγοντας που επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα να γυρίσει το παιχνίδι. Οι Καταλανοί τελείωσαν το ματς συνολικά 42 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 17 ήταν επιθετικά! Όπως είναι φυσικό, μία ομάδα με την ποιότητα των «μπλαουγκράνα» δεν θα άφηνε το… δώρο αυτό χωρίς να το… τυλίξει. Άλλος ένας τομέας που δεν βοήθησε επίσης το «τριφύλλι» ήταν τα σουτ έξω από τα 6,75μ. Οι παίκτες του Πρίφτη τελείωσαν το παιχνίδι με 6/25 τρίποντα και το ποσοστό 24% ειδικά στο γήπεδό σου, είναι πολύ άσχημο.

Το χειρότερο παιχνίδι του καλά «κλειδωμένου» Μέικον: Ο Ντάριλ Μέικον αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο επιθετικό «κίνδυνο» για κάθε αντίπαλο του Παναθηναϊκού φέτος. Ωστόσο, με την άμυνα της Μπαρτσελόνα ο Αμερικανός έκανε το χειρότερό του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα. Ήταν εκτός κλίματος από την αρχή και έτσι να μην προσφέρει ούτε στο σκοράρισμα, αλλά ούτε και στη δημιουργία. Συγκεκριμένα, στα 22:33’’ που αγωνίστηκε ο Μέικον είχε 4 πόντους με 1/8 σουτ και 2/3 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη, με αποτέλεσμα να είχε και -8 στο σύστημα αξιολόγησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x