Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Με τόση αστοχία δύσκολα νικάς και την… Ούνιξ

Για ακόμη μία φορά ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα να ηττηθεί 74-72 από την Ούνιξ, μέσα στο ΟΑΚΑ.

Όπως και στο ματς με τη Βιλερμπάν, έτσι και κόντρα στην Ούνιξ Καζάν ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα... ΟΑΚΑ και ηττήθηκε 74-72.

Οι «πράσινοι» δεν έπεισαν καθ' όλη τη διάρκεια του ματς ότι μπορούν να πάρουν το ροζ φύλλο, ενώ για ακόμη μία φορά τους κόστισε πολύ ακριβά η αστοχία, κυρίως από την περιφέρεια.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όσα έκριναν το ματς…

«Πληγή» ξανά τα σουτ έξω από τα 6,75μ.: Η ήττα του Παναθηναϊκού από την Ούνιξ Καζάν ήταν η τρίτη συνεχόμενη και δεύτερη σερί στο ΟΑΚΑ. Κοινός παρονομαστής και των τριών ματς ήταν τα τρίποντα, όπου το ποσοστό του «τριφυλλιού» ήταν κάτω του 30%. Δηλαδή, απέναντι στους Ρώσους οι παίκτες του Πρίφτη είχαν 7/28 (25%), με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι σούταραν 3/22 (13,6%) και στην ήττα από τη Βιλερμπάν είχαν 5/19 (26,3%).

Σχεδόν αναξιοποίητη η υπεροχή στα ριμπάουντ: Με την παρουσία του εκπληκτικού Παπαγιάννη, ο Παναθηναϊκός είχε σαφή υπεροχή στη ρακέτα. Ο Έλληνας σέντερ πήρε μόνος του 17 ριμπάουντ, ενώ το «τριφύλλι» είχε συνολικά 14 επιθετικά, έναντι μόλις 8 της Ούνιξ. Όμως, οι μόνο 16 πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες που πήραν οι «πράσινοι» είναι σχετικά μικρή συγκομιδή.

Το μέτριο βράδυ των ηγετών: Το τελευταίο σουτ είναι σαν την… προσευχή. Μπαίνει και γίνεσαι ήρωας ή δεν μπαίνει και τα… φώτα (με την αρνητική έννοια) πηγαίνουν πάνω σου. Συνήθως, όμως, είναι ένα σουτ υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Ο Παπαπέτρου ήταν εκείνος που το πήρε για το «τριφύλλι», αλλά δεν βρήκε στόχο και έτσι μοιραία ήρθε η ήττα. Ωστόσο, ο αρχηγός των «πράσινων» βρέθηκε γενικά σε κακό βράδυ, καθώς τα 4/15 σουτ, εκ των οποίων τα 2/11 τρίποντα, δεν είναι αντιπροσωπευτική επίδοση της ποιότητάς του. Παράλληλα, οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να στηριχτούν και στον καλά κλεισμένο Μέικον, ο οποίος από την καλή άμυνα των Ρώσων δεν έπαιρνε εύκολα την μπάλα, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν πήρε τίποτα και από τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε για μόλις 3:31’’, ερχόμενος από τραυματισμό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x