Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Να θυμηθεί την… άμυνα

Με την ψυχή στο… στόμα ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Άλμπα Βερολίνου και να ανέβει στο 4-2.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες (87-83) απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, αλλά όχι με τη… συνταγή που είχε στα πρώτα ματς.

Αυτή, ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε πάνω από 68 πόντους στο ΣΕΦ και τρίτη σερί γενικά στην άμυνά του, καθώς προηγήθηκαν οι 88π. από την ΤΣΣΚΑ και οι 96π. (με παράταση) από τον Ηρακλή.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr εκείνα τα στοιχεία που έκριναν το ματς…

Πάλι το +16 που… εξανεμίζεται: Για 16 λεπτά ο Ολυμπιακός ήταν ο… γνωστός του ΣΕΦ. Εξαιρετική άμυνα, ενέργεια και στις πλευρές του παρκέ και η διαφορά να ξεφεύγει στο +16 (45-29), σε εκείνο το σημείο. Ωστόσο, στη συνέχεια οι παίκτες του Μπαρτζώκα χαλάρωσαν και εκεί άρχισαν τα προβλήματα. Άφηναν ελεύθερα σουτ στους Γερμανούς, που πέτυχαν συνολικά 10/27 τρίποντα, ενώ φυσικά η μεγάλη «πληγή» και ο λόγος που μειώθηκε η διαφορά ήταν τα ριμπάουντ. Εκεί, οι «ερυθρόλευκοι» επέτρεψαν στους πρωταθλητές Γερμανίας να πάρουν 16 επιθετικά. Την ίδια διαφορά είχαν πάρει οι Πειραιώτες και πριν λίγες ημέρες στο Ιβανώφειο, αλλά χρειάστηκαν την παράταση για να νικήσουν τον Ηρακλή…

Δεύτερο σερί μέτριο ματς από τον Βεζένκοφ: Στα πρώτα πολύ καλά ματς του Ολυμπιακού το «βαρόμετρο» ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ. Συγκεκριμένα, στα πρώτα τέσσερα (ακόμη και στην ήττα από την Μπαρτσελόνα) ο Βούλγαρος φόργουορντ ήταν αρκετά καλός. Όμως, μετά τη Μόσχα και στο ΣΕΦ κόντρα στην Άλμπα, ο Βεζένκοφ δεν ήταν ο… εαυτός του. Μόλις 9π., με 2/7 τρίποντα και μόλις 2 ριμπάουντ δεν είναι η εμφάνιση που έχει… συνηθίσει να κάνει ο Σάσα. Ενδεχομένως να χρειάζεται «ανάσες» και να υπάρχει μία λογική κούραση μετά το «φορτσάτο» ξεκίνημά του, οπότε θα πρέπει να μπει σε μία κατάσταση διαχείρισης.

Καταλυτικός Ντόρσεϊ: Ο Ντόρσεϊ έχει δείξει για ακόμη μία φορά ότι μπορεί να βγει μπροστά στα «ζόρικα». Ο Αμερικανός γκαρντ εκτός από τα σουτ που βάζει, παίζει με τόση αυτοπεποίθηση και δεν «φοβάται» να πάρει την μπάλα όταν εκείνη… καίει. Το απέδειξε και απέναντι στην Άλμπα στα τελευταία δευτερόλεπτα, εκεί που ζητούσε να πάει στη γραμμή των βολών, ευστοχώντας σε όλες. Και φυσικά, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να είναι «φρέσκος» προς το τέλος, οπότε η μέχρι στιγμής διαχείριση σε εκείνον φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x