Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Ολυμπιακός με χαμένο… μπούσουλα

Τρίτη σερί κακή εμφάνιση στην Ευρωλίγκα και τρίτη διαδοχική ήττα για τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά από τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Ολυμπιακός ακόμη ψάχνει τα πατήματά του στην Ευρωλίγκα μέσα στο 2022 και αυτό επιβεβαιώθηκε και στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος τον υποχρέωσε στην πρώτη του φετινή εντός έδρας ήττα (76-72).

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Σαν να έπαιζε στο… Βελιγράδι ο Ερυθρός Αστέρας: Το παιχνίδι άρχισε να «στραβώνει» για τον Ολυμπιακό από νωρίς. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν είχαν ανάλογη απάντηση στο γνωστό σκληρό παιχνίδι των Σέρβων, με το μυαλό τους να είχε χαλάσει εντελώς. Για τον λόγο αυτό δεν έβγαζαν την απαιτούμενη ενέργεια και ήταν πολύ στατικοί. Απόδειξη είναι ότι οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στον αιφνιδιασμό, παίρνοντας 20 πόντους έναντι μόλις 5π. των Πειραιωτών, ενώ και οι πόντοι από τις δεύτερες ευκαιρίες ήταν 12π. για τον Ερυθρό Αστέρα και μόλις 4 από τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά έκαναν 17 λάθη έναντι μόλις 11, μοιράζοντας και 13 ασίστ έναντι 15 των Σέρβων.

Κομβικό το τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου: Στο 25’ ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε στο +8 (42-50), με τον Ολυμπιακό να απαντά με σερί καλές άμυνες και τους Σλούκα και Βεζένκοφ επιθετικά, φέρνοντας το παιχνίδι στο καλάθι (48-50), στο 27’. Ωστόσο, παρά την σκληρή τους άμυνα, στα επόμενα λεπτά οι Πειραιώτες έχασαν δύο σερί αμυντικά ριμπάουντ, με τους Σέρβους να τους τιμωρούν με ισάριθμα τρίποντα και έτσι όχι μόνο να παραμένουν μπροστά, αλλά να κόβουν και από τους παίκτες του Μπαρτζώκα την ευκαιρία να πάρουν το μομέντουμ, ενόψει του τέταρτου δεκαλέπτου, το οποίο ξεκίνησαν στο +4 (52-56).

Αρκετά ντεφορμέ ο Ντόρσεϊ: Το 2022 δεν είχε ξεκινήσει καλά για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα, αλλά και για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο διεθνής γκαρντ αγωνίστηκε για 29:23’’ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και η εμφάνισή του θύμισε τη βραδιά στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Εφές. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, ο Ντόρσεϊ είχε αρνητικό ranking και συγκεκριμένα στο -1. Ο γκαρντ των «ερυθρόλευκων» τελείωσε το ματς με 6 πόντους, έχοντας 3/5 δίποντα και 0/5 τρίποντα, αλλά και 4 λάθη. Έτσι, έδωσε συνέχεια στις μέτριες εμφανίσεις, καθώς μπορεί να ήταν διψήφιος στις δύο προηγούμενες ήττες από Φενέρ (14π.) και Μακάμπι (12π.), αλλά αυτή η επίδοση μπορεί να χαρακτηριστεί… πλασματική, αφού σκόραρε περισσότερο όταν και τα δύο ματς είχαν ήδη κριθεί. Γενικά, στα τρία πρώτα παιχνίδια του 2022 ο διεθνής γκαρντ έχει 7/13 δίποντα, 4/14 τρίποντα και 12 λάθη, αριθμοί που δεν είναι καλοί για την κλάση του…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x