Euroleague

Έσπρωξε κι άλλο στον… κατήφορο τον Ολυμπιακό ο Ερυθρός Αστέρας!

Συνέχεια στις κακές εμφανίσεις έδωσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος γνώρισε την ήττα (76-72) από τον Ερυθρό Αστέρα, που ήταν η τρίτη σερί του και πρώτη φετινή στο ΣΕΦ.

Σε ελεύθερη… πτώση ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν τις κακές εμφανίσεις γνωρίζοντας την ήττα 76-72 από τον Ερυθρό Αστέρα, που ήταν η τρίτη σερί και πρώτη για φέτος στο ΣΕΦ, υποχωρώντας έτσι το 12-8!

Παράλληλα, αυτή ήταν και η πρώτη νίκη των Σέρβων στην ιστορία τους μέσα στον Πειραιά, που τους ανέβασε στο 8-12.

Πολύ κακή εικόνα από την ομάδα του Μπαρτζώκα, που δεν είχε ΜακΚίσικ, Παπανικολάου και Πρίντεζη, καθώς έκανε 17 λάθη, ενώ είχε και 8/29 τρίποντα.

Οι Ντόμπριτς και Κάλινιτς με 14π. και 12π. αντίστοιχα ήταν κορυφαίοι για τον Ερυθρό Αστέρα.

Από τον Ολυμπιακό, ξεχώρισε ο Βεζένκοφ με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Το ματς
Με τους Φαλ, Βεζένκοφ, Λαρεντζάκη, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Νευρικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ ήταν οι «ερυθρόλευκοι» στα πρώτα λεπτά, με τον Ερυθρό Αστέρα να ξεφεύγει στο 2-7. Στη συνέχεια, οι Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ κράτησαν επιθετικά την ομάδα του Πειραιά, όμως τα εύκολα λάθη της όχι μόνο διατηρούσαν σταθερά μπροστά τους Σέρβους, αλλά εκείνοι έφτασαν στο +10 (10-20), στο 7’. Η αντίδραση των παικτών του Μπαρτζώκα ήρθε με απανωτές πιεστικές άμυνες και την είσοδο του Σλούκα, ο οποίος έδωσε την ώθηση για ένα 11-0 και το προσπέρασμα (21-20), ωστόσο το καλάθι του Λαζάρεβιτς διαμόρφωσε το 21-22 της πρώτης περιόδου.

Με καλές άμυνες ο Ολυμπιακός πήγε στο +4 (26-22) στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου. Ωστόσο, τα λάθη έκαναν ξανά την εμφάνισή τους και με μπροστάρη τον Κάλινιτς ο Ερυθρός Αστέρας έκανε σερί 7-0 για το προσπέρασμά του (26-29), στο 14’. Η απάντηση των Πειραιωτών ήρθε με τους Ζαν-Σαρλ και Έισι για την ισοφάριση (31-31), στο 16’. Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν με καλάθια μέσα στη ρακέτα, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα, με τον Σλούκα να φέρνει τη διαφορά στον πόντο (36-37), στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 72-76

Το καλάθι και φάουλ του Λαρεντζάκη έδωσε στον Ολυμπιακό ξανά το προβάδισμα (39-37) στην αρχή του δεύτερου μέρους. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν κάκιστες και άστοχες επιθετικές επιλογές, με τους Ντόμπριτς και Κάλινιτς από την άλλη να τιμωρούν κάθε λάθος και να στέλνουν τον Ερυθρό Αστέρα στο +8 (42-50), στο 25’. Εκεί, οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά έβγαλαν αντίδραση και με Βεζένκοφ-Γουόκαπ μείωσαν στο καλάθι (48-50), όμως οι Σέρβοι έμειναν μπροστά με τα επιθετικά ριμπάουντ, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο +4 (52-56).

Πολύ νευρικός εξακολουθούσε να ήταν ο Ολυμπιακός και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με την τραγική αστοχία του έξω από τα 6,75μ. να δίνει την ευκαιρία στον Ερυθρό Αστέρα να πηγαίνει αρχικά στο +7 (54-61) και στη συνέχεια στο +8 (57-65), στο 34’. Εκεί, οι παίκτες του Μπαρτζώκα άρχισαν να πιέζουν στην άμυνα και με τους Βεζένκοφ και Σλούκα πλησίασαν στον πόντο (65-66). Ωστόσο, συνέχεια δεν υπήρξε, καθώς οι Πειραιώτες έχασαν εντελώς το μυαλό τους, με τον Κάλινιτς από την άλλη να κάνει… πάρτι στην άμυνά τους και έτσι οι φιλοξενούμενοι να ξεφεύγουν στο +7 (67-74), στο 39’. Ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το ματς, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα με το τελικό 76-72.

MVP: Οι Ντόμπριτς και Κάλινιτς ήταν οι κορυφαίοι για τον Ερυθρό Αστέρα και εκείνοι που έκαναν τη μεγαλύτερη «ζημιά». Ειδικά ο δεύτερος, ο οποίος απασχολούσε όλη την άμυνα, ανοίγοντας τους διαδρόμους για τους υπόλοιπους.

Ο αριθμός που έκανε τη διαφορά: Τα 17 λάθη του Ολυμπιακού έναντι μόλις 11 των Σέρβων, αλλά και το πολύ μέτριο 8/29 τρίποντα ήταν μέρη της στατιστικής που έκαναν τη μεγάλη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 36-37, 52-56, 72-76

Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 72-76

Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 72-76

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x