Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Βιλερμπάν με ενέργεια, Παναθηναϊκός χωρίς… μπαταρία

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό της Βιλερμπάν και φυσικά του Οκόμπο, γνωρίζοντας μοιραία την ήττα (70-84) μέσα στο ΟΑΚΑ.

Με το μυαλό, αλλά και κυρίως το… σώμα στο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές, ο Παναθηναϊκός δεν είχε τη δύναμη να ακολουθήσει τον… πυραυλοκίνητο Έλι Οκόμπο και τον κομβικό Κώστα Αντετοκούνμπο και έτσι ηττήθηκε 84-70 από τη Βιλερμπάν, μέσα στο ΟΑΚΑ.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όσα έκριναν το ματς…

Κυνηγούσε από νωρίς ο Παναθηναϊκός: Αν ήταν κάτι που έκανε εύκολο το βράδυ των «πράσινων» απέναντι στην Εφές ήταν το εξαιρετικό ξεκίνημα στο ματς. Από νωρίς οι παίκτες του Πρίφτη έβγαζαν ενέργεια, εκμεταλλευόμενοι και την αύρα του ΟΑΚΑ και επιβάλλοντας τον ρυθμό τους… ποδοπάτησαν τους πρωταθλητές Ευρώπης. Κάτι τέτοιο δεν έγινε απέναντι στη Βιλερμπάν. Οι Γάλλοι ένιωθαν από νωρίς άνετα στο παρκέ και με «όπλο» την αθλητικότητά τους διατηρούσαν ένα σταθερό προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Το αποτέλεσμα ήταν ο Παναθηναϊκός να κυνηγά συνεχώς στο σκορ και με δεδομένο ότι είχε εξίσου απαιτητικό παιχνίδι λίγα 24ωρα πριν, τότε ήρθε και η… κατάρρευση στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τους Γάλλους να κάνουν επιμέρους σκορ 26-16.

Κούραση και όχι βοήθεια από τον πάγκο: Τρεις παίκτες πάλεψαν περισσότερο για τον Παναθηναϊκό. Οι Παπαπέτρου, Μέικον, αλλά και ο Έβανς, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και λίγο στο ξεκίνημα του δεύτερου. Από ‘κει και πέρα, ουσιαστική βοήθεια δεν πήραν οι «πράσινοι» από τους υπόλοιπους, οι οποίοι έδειχναν αρκετά κουρασμένοι από την Εφές. Ο Γουάιτ έμεινε στα χαμηλά και ενδεχομένως ο τραυματισμός του να μην του επέτρεψε να ματσάρει την αθλητικότητα των Γάλλων. Ο Νέντοβιτς μπορεί να έβαλε 1-2 σουτ ψυχολογίας που κρατούσαν το «τριφύλλι», αλλά τα 5 λάθη του έπαιξαν ρόλο. Πέρι και Σαντ-Ρος δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα, ενώ και ο Φέρελ φαίνεται να θέλει κι άλλο χρόνο να «μάθει» την Ευρωλίγκα και αυτό επιβεβαιώνεται από τα μόλις 6 λεπτά που πάτησε στο παρκέ.

Τα φώτα στον Οκόμπο, αλλά και ο Κώστας… θύμιζε Γιάννη και Θανάση μαζί: Ο Έλι Οκόμπο έκανε… διαστημικά πράγματα στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Ο Γάλλος γκαρντ πέτυχε 35 πόντους, εκ των οποίων οι 17π. στα τελευταία 4:35’’ του ματς! Ωστόσο, ο Πάρκερ βλέποντας ένα πρόβλημα στη φροντ λάιν έφερε από τον πάγκο τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Ο διεθνής φόργουορντ/σέντερ «εκτόξευσε» την ενέργεια της Βιλερμπάν, όπου με τις τάπες του και τα φόλοου καρφώματά του «έκοψε» την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού στη δεύτερη περίοδο και «διαφύλαξε» το γαλλικό προβάδισμα, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο βενιαμίν Αντετοκούνμπο συνέχισε καλά και στο δεύτερο μέρος, αλλά δίνοντας περισσότερη βοήθεια αμυντικά και κάνοντας τον απαραίτητο... χώρο για τον εκπληκτικό Οκόμπο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x