Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Πετυχημένο το σχέδιο… Οκόμπο για τον Ολυμπιακό

Με συγκέντρωση και ενέργεια, ο Ολυμπιακός έκανε… πάρτι απέναντι στη Βιλερμπάν, συντρίβοντάς την 89-54.

Από την αρχή μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός έδειξε σοβαρότητα και συνέπεια στο παιχνίδι του, κάνοντας… περίπατο (89-54) κόντρα στη Βιλερμπάν.

Το άλλο μεγάλο «παράσημο» για τους παίκτες του Μπαρτζώκα ήταν ο περιορισμός του Έλι Οκόμπο, ο οποίος πέρασε και δεν… ακούμπησε στο ΣΕΦ.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Το +18 του ημιχρόνου, με μόλις 21 πόντους παθητικό: Το νερό στο… αυλάκι για τον Ολυμπιακό απέναντι στη Βιλερμπάν, μπήκε από το πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα μπήκαν από νωρίς με… δαγκάνες στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δεχθούν μόλις 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και 11 πόντους αντίστοιχα στο δεύτερο. Αυτό, έκανε πολύ τους παίκτες της ASVEL να σκεφτούν παραπάνω, οπότε τους χάλασε το μυαλό για την υπόλοιπη αναμέτρηση.

Η στατιστική υπεροχή: Η απόλυτη συγκέντρωση και σοβαρότητα των «ερυθρόλευκων» αποτυπώθηκε και στην στατιστική. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα ήταν καλύτεροι σε κάθε στατιστικό τομέα του ματς. Είχαν 13/17 βολές, 23/35 δίποντα και 10/25 τρίποντα, 41 ριμπάουντ, 16 ασίστ και 11 λάθη. Από την άλλη, οι πρωταθλητές Γαλλίας ήταν εκτός ματς, έχοντας 4/9 βολές, 19/43 δίποντα, 4/14 τρίποντα, 24 ριμπάουντ, 14 ασίστ και 14 λάθη.

«Κλειδωμένη» η γαλλική περιφέρεια: Μία από τις μεγάλες νίκες του Ολυμπιακού ήταν η… αφόπλιση του «πυρηνικού όπλου» της Βιλερμπάν, Έλι Οκόμπο. Ο Γάλλος γκαρντ αγωνίστηκε για 21:07’’ και πέρασε σχεδόν απαρατήρητος με μόλις 8 πόντους, με 3/9 σουτ και 3 ασίστ. Ένας παίκτης που μέχρι στιγμής στη σεζόν έχει 16,6 πόντους κατά μέσο όρο. Το άλλο «κλειδί» για τους Πειραιώτες ήταν και ο περιορισμός του Κρις Τζόουνς. Ο βασικός πόιντ γκαρντ της ASVEL απογοήτευσε στα περίπου 15 λεπτά που αγωνίστηκε, καθώς δεν σημείωσε ούτε πόντο με 0/4 σουτ και 0/2 βολές, ενώ πρόλαβε να μοιράσει μόλις 3 ασίστ. Και αυτή η δουλειά πιστώνεται κυρίως στον Τόμας Γουόκαπ και από 'κει και πέρα στους υπόλοιπους γκαρντ και τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x