Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: «Θύμα» του Τζέιμς ο Παναθηναϊκός

Παρά το comeback του από το -13, ο Παναθηναϊκός επέτρεψε νέο σερί στη Μονακό στην τελευταία περίοδο, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα 91-83 στο ΟΑΚΑ.

Αν και ερχόταν από τη νίκη με καλή εμφάνιση κόντρα στην Μπασκόνια, η Μονακό… προσγείωσε απότομα τον Παναθηναϊκό, υποχρεώνοντάς τον στην ήττα (91-83), μέσα στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψουν από το -13, αλλά το ξέσπασμα του Τζέιμς στα μισά της τέταρτης περιόδου έφερε τους Μονεγάσκους σε θέση οδηγού και τους χάρισε το «διπλό».

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Δεν το είδε να… έρχεται στο δεύτερο δεκάλεπτο: Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ ορεξάτος στο παιχνίδι από νωρίς. Ενέργεια στην άμυνα, συνεργασίες και καλή κυκλοφορία μπάλας τον έβαλαν σε θέση οδηγού, με το τέλος της πρώτης περιόδου να τον βρίσκει με το υπέρ του 27-19. Ωστόσο, όλα αυτά πήγαν… περίπατο στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Πρίφτη ήταν νωθροί στην άμυνα και δεν μάτσαραν την αθλητικότητα των Μονεγάσκων, με τον Μπέικον να παίρνει μπρος και να τους δίνει το πρώτο διψήφιο προβάδισμα (35-45), στο 16’. Το 42-49 του πρώτου ημιχρόνου ήταν ρεαλιστικό, ωστόσο το κακό είχε… γίνει, με τους Γάλλους να κάνουν επιμέρους σκορ 15-30 και ουσιαστικά να αρχίζουν να νιώθουν άνετα στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Την άφησε να ελέγχει το ματς μέχρι το 24’: Οι παίκτες του Πρίφτη δεν άκουσαν το… καμπανάκι της δεύτερης περιόδου και συνέχισαν τα ίδια και… χειρότερα περίπου μέχρι τα μισά της τρίτης. Από την αρχή του δεύτερου μέρους μέχρι και το 24’ ο Παναθηναϊκός ήταν μόνο λάθη και χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, με τη Μονακό να πηγαίνει στο +13 (46-59). Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να σπαταλήσουν πολλή ενέργεια για να επιστρέψουν, πράγμα που έκαναν, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο -4 (61-65). Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε τους κόστισε σε κούραση και έτσι δεν είχαν τα σχετικά αποθέματα στα τελευταία λεπτά…

Είχε… βενζίνη μέχρι το 32’: Η ενέργεια που σπατάλησε για να επιστρέψει από το -13, έφτανε μέχρι τα πρώτα δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου για τον Παναθηναϊκό. Με το σουτ του Μποχωρίδη, οι «πράσινοι» ολοκλήρωναν το επιμέρους σκορ 7-2 και έπαιρναν το προβάδισμα (68-67). Ωστόσο, η αντεπίθεση σταμάτησε εκεί. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Λι ξεκίνησε ένα μίνι «ξέσπασμα» με καλές άμυνες και δύσκολα καλάθια, με τον Μάικ Τζέιμς να βάζει τα «τρελά» αλλά… φονικά του σουτ και να… υπογράφει το 13-0 για το +12 (68-80), όπου ουσιαστικά έφερε τους Μονεγάσκους ακόμη πιο κοντά το ροζ φύλλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x