Euroleague

«Καθάρισε» στο φινάλε η Ολύμπια Μιλάνο

Η Ολύμπια Μιλάνο «πάτησε γκάζι» στο τέταρτο δεκάλεπτο και επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 92-76 της Αναντολού Εφές.

Με επιμέρους σκορ 29-15 στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Ολύμπια Μιλάνο μετέτρεψε σε… περίπατο το ντέρμπι με την Αναντολού Εφές και επέστρεψε στις νίκες με τελικό σκορ 92-76. Στο 3-6 το ρεκόρ της ιταλικής ομάδας, στο 4-5 πλέον η τουρκική.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Σιλντς, που γέμισε τη στατιστική του με 18 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και ο Χολ, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Σπουδαίο παιχνίδι και από τον Μέλι, ο οποίος έκανε double-double με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από πλευράς ηττημένων, οι οποίοι κατέρρευσαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, ήταν ο Κλάιμπερν με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Το ματς:

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες στο ξεκίνημα, όπως φαίνεται και από το 6-6 στο 5’, ωστόσο, η συνέχεια ήταν διαφορετική. Αμφότερες προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους μέσα από την επίθεση, με τους γηπεδούχους να έχουν μπροστάρηδες τους Λο και Μέλι με 8 και 7 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους φιλοξενούμενους αυτοί που «τραβούσαν κουπί» στο σκοράρισμα ήταν οι Κλάιμπερν και Μπομπουά με 8 και 5 ο καθένας. Καμία από τις δύο δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 19-18.

Παρότι καμία από τις δύο δεν ήταν σούπερ εύστοχη, εντούτοις, το σκορ ήταν αρκετά υψηλό. Η ιταλική ομάδα μπήκε καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο και με επιμέρους 8-2, πήρε διαφορά επτά πόντων (27-20) στο 14’. Οι παίκτες του Έτορε Μεσίνα εκμεταλλεύτηκαν όλα όσα τους έδιναν οι αντίπαλοί τους και με το πρώτο καλάθι του Σιλντς, το οποίο ήταν για τρεις πόντους, έφτασαν και στο +9 (36-27), δυόμισι λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Όμως, η τουρκική ομάδα έβγαλε αντίδραση και «μάζεψε» τη διαφορά, μειώνοντας σε 43-39 μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά.

Με 1/2 βολές του Κλάιμπερν, η Αναντολού Εφές ισοφάρισε την Ολύμπια στο 48-48, δυόμισι λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν από εκεί και πέρα πόντο-πόντο. Διψήφιοι για τους γηπεδούχους ήταν οι Λο, Μέλι, Μίροτιτς και για τους φιλοξενούμενους οι Τόμπσον και Κλάιμπερν. Το ματς ήταν ντέρμπι και με εξαίρεση μια-δύο φορές που είτε η μία, είτε η άλλη, πήραν προβάδισμα τριών ή τεσσάρων πόντων, καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει με 63-61.

Στο ξεκίνημα του τέταρτου, η Ολύμπια «πάτησε γκάζι» και με επιμέρους σκορ 12-4, έφτασε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +10 (75-65). Η Εφές προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και εν μέρει τα κατάφερε, αφού μείωσε σε 79-73, τριάμισι λεπτά πριν το τέλος. Όσοι περίμεναν να ξαναγίνει το ματς ντέρμπι, έπεσαν έξω. Οι γηπεδούχοι «πάτησαν γκάζι», οι φιλοξενούμενοι «έφαγαν σκόνη», αφού η διαφορά έφτασε στους 19 πόντους (92-73), με το τελικό σκορ να είναι το 92-76.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 43-39, 63-61, 92-76.

Aναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x