Euroleague

Δεν έχει αντίπαλο η Ρεάλ, διέλυσε και τη Μονακό διατηρώντας το απόλυτο!

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν δείχνει καμία διάθεση να σταματήσει να νικάει στη φετινή Ευρωλίγκα και το απέδειξε κόντρα στη Μονακό, την οποία διέλυσε με το... μάλλον τιμητικό για τους Γάλλους 91-73!

Συνεχίζει με τους ίδιους ρυθμούς η Ρεάλ!

Η «βασίλισσα» είναι ασταμάτητη στη φετινή Ευρωλίγκα και το απέδειξε κόντρα στη Μονακό, την οποία διέλυσε με σκορ 91-73, ανεβαίνοντας στο 8-0 και παραμένοντας «απόλυτη» στην κορυφή της κατάταξης! Στο 5-3 έπεσαν οι Μονεγάσκοι, που δεν μπορούσαν με τίποτα να ανταγωνιστούν τους γηπεδούχους!

Το ματς δεν επιδέχεται κριτικής, αφού από την πρώτη περίοδο οι Μαδριλένοι έδειξαν τις... διαθέσεις τους, ξεφεύγοντας με διψήφια διαφορά και απίθανη συγκομιδή 30 πόντων! Από εκεί και πέρα, το ματς ήταν καταστροφή για τη Μονακό, που βρέθηκε μέχρι και στο -30 (80-50) και κατάφερε να μειώσει όταν η Ρεάλ χαλάρωσε στην τέταρτη περίοδο.

Κορυφαίος της αναμέτρησης με 21 πόντους και 5 ασίστ σε μόλις 23 λεπτά ήταν ο Τζάναν Μούσα, ενώ 14 πέτυχε ο Γιουλ, 12 μαζί με 11 ριμπάουντ ο Πουαριέ και άλλους τόσους ο Καμπάτσο. Από τους Μονεγάσκους, διεσώθησαν μόνο οι Μοτιεγιούνας και Τζέιμς με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Μετά τα πρώτα λεπτά, όταν το ματς ήταν ντέρμπι με τη Μονακό να δείχνει διαβασμένη και να παραμένει κοντά με Τζέιμς και Μοτιεγιούνας, η Ρεάλ άρχισε να βρίσκει ρυθμό και με κορυφαίο τον Μούσα μετέτρεψε το 13-10 σε 23-10. Οι Μονεγάσκοι δεν είχαν αντίδραση στον φρενήρη ρυθμό της «βασίλισσας» και πολύ γρήγορα βρέθηκαν στο -16 μετά από δύο βολές του Ταβάρες (28-12). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 30-20, χάρη σε τρίποντα από Κορνελί και Οκόμπο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η εξέλιξη του αγώνα ήταν ανάλογη με το πρώτο. Κυριαρχία της Ρεάλ δηλαδή, η οποία με τον Γιουλ να βρίσκει ρυθμό και να πετυχαίνει τρία συνεχόμενα τρίποντα ξέφυγε με 48-26. Η γαλλική ομάδα προσπάθησε να αντιδράση με πρωτοστάτη τον Μοτιεγιούνας και μείωσε σε 48-35, όμως Ρούντι και Μούσα την «προσγείωσαν» γρήγορα (53-37). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 53-39.

Αυτό που έμοιαζε να εξελίσσεται σε μια εύκολη νίκη για τη Ρεάλ, στην τρίτη περίοδο μετετράπη σε διασυρμό. Ο Καμπάτσο πήρε το... όπλο του και άρχισε να τα βάζει από παντού, ενώ Μούσα και Κοζέρ μπήκαν και αυτοί στον χορό, με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί στο +23 (70-47). Οι Μονεγάσκοι ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν και έκλεισαν μια ούτως ή άλλως καταστροφική περίοδο δεχόμενοι 10-0 επιμέρους σκορ, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το απίστευτο 80-50!

Η τέταρτη περίοδος ήταν πια διαδικαστική με τη «βασίλισσα» να κατεβάζει ρυθμούς και τη Μονακό να μειώνει με Χολ και Κορνελί σταδιακά τη διαφορά σε πιο νορμάλ επίπεδα (82-64). Η Ρεάλ γνώριζε πως δεν υπάρχει περίπτωση να απειληθεί και απλώς περίμενε υπομονετικά να τελειώσει το ματς, φτάνοντας τελικά στην εύκολη νίκη με σκορ 91-73.

Τα δεκάλεπτα: 30-20, 53-39, 80-50, 91-73

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x