Euroleague

Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας έχει χρησιμοποιήσει με διαφορά τις λιγότερες πεντάδες στην Ευρωλίγκα

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό δείχνει ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει καταλήξει στα περισσότερα σχήματα για τον Ολυμπιακό. Σε τι θέση είναι ο Παναθηναϊκός.

Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο παρουσιάζει η ιστοσελίδα 3stepsbasket.com. Βάσει αυτού, ο Ολυμπιακός στις 9 πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας έχει χρησιμοποιήσει με διαφορά τις λιγότερες διαφορετικές πεντάδες σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια των εννιά αυτών αγώνων οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παρουσιάσει στο παρκέ 63 διαφορετικές πεντάδες, ενώ αμέσως επόμενη στη λίστα είναι η Ζενίτ με 88! Ο αριθμός αυτός μαρτυρά πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει καταλήξει σε σχήματα που λειτουργούν και αποφεύγει τους πειραματισμούς που συνήθως γίνονται όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά σε μια ομάδα.

Χαρακτηριστικό για το παραπάνω είναι πως η Ζαλγκίρις, ουραγός στην Ευρωλίγκα χωρίς νίκη, έχει υπερδιπλάσιες διαφορετικές πεντάδες από τον Ολυμπιακό και είναι πρώτη στη λίστα με 131. Ο δε Παναθηναϊκός είναι στην έβδομη θέση με 95 διαφορετικές πεντάδες να έχουν εμφανιστεί ως τώρα στους αγώνες του. Η πρωτοπόρος της Ευρωλίγκας με 8-1, Αρμάνι Μιλάνο, έχει εμφανίσει ως τώρα 108 διαφορετικές πεντάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x