Euroleague

Γιατί οι Ισπανοί φωνάζουν για τους διαιτητές του Ολυμπιακός-Μπασκόνια

Οι Ισπανοί αντιδρούν έντονα για τους διαιτητές που ορίστηκαν στον αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Μπασκόνια για την τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Με την τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας να είναι προ των πυλών, η ένταση έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του 34ου γύρου, είναι αυτό μεταξύ Ολυμπιακού και Μπασκόνια στο ΣΕΦ (13/4, 21:00). Το οποίο ενδεχόμενα θα κρίνει τόσο την πρωτιά από πλευράς «ερυθρολέυκων», όσο και την πρόκριση για τους Βάσκους.

Οι τελευταίοι, πάντως, αντέδρασαν έντονα από τους διαιτητές που επελέγησαν για να διευθύνουν τον αγώνα του ΣΕΦ. Ειδικότερα, τα παράπονα συγκεντρώνονται στον ορισμό του Γκίτις Βίλιους. Ο λόγος είναι πως η Μπασκόνια μάχεται για την πρόκριση με τη Ζάλγκιρις, και οι Ισπανοί φοβούνται πως ένας Λιθουανός διαιτητής θα αδικήσει την ομάδα του Χοάν Πενιαρόγια έτσι ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες των... «συμπατριωτών» του.

Πάντως, η αντίδραση της Ευρωλίγκας στα παράπονα υπήρξε άμεση, με μία ανακοίνωση που ξεκαθαρίζει τη διαδικασία επιλογής των διαιτητών.

«Οι διαιτητές ορίζονται με τα κριτήρια να μην έχουν διαιτητή της ίδιας εθνικότητας οποιουδήποτε συλλόγου ή διαιτητή από την εθνική διοργάνωση αυτού του συλλόγου. Επιπλέον, το πρωταρχικό κριτήριο κατά τον ορισμό διαιτητών τόσο στην Turkish Airlines EuroLeague όσο και στο 7DAYS EuroCup είναι η επιλογή του καλύτερου δυνατού πληρώματος για κάθε παιχνίδι. Οι διαιτητές της Euroleague είναι ευρέως γνωστοί για το υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού και διαιτησίας στην Ευρώπη, ακολουθώντας ένα από τα τα πιο εξελιγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στον κόσμο, ενώ η διαδικασία επιλογής για ένταξη σε αυτήν την ομάδα είναι εξαιρετικά απαιτητική όσον αφορά την ακεραιότητα, την ικανότητα και την ικανότητα βελτίωσης καθώς εξελίσσεται το παιχνίδι», εξήγησε συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Euroleague Basketball.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x