Euroleague

Ο οιωνός Ευρωλίγκας στο λιμάνι: Όποτε πάει τελικό η Ντόρτμουντ, ο Ολυμπιακός παίρνει Ευρωλίγκα

Θα τριτώσει το καλό για τον Ολυμπιακό και η σύμπτωση με Ντόρτμουντ;

Μια σύμπτωση που αν επαναληφθεί και φέτος θα αγγίξει τα όρια του μεταφυσικού έρχεται στην επιφάνεια μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4 της Ευρωλίγκας και της Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League.

Στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις που η Μπορούσια έφτασε στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν την Ευρωλίγκα. Η πρώτη φορά ήταν το 1997, όταν η Ντόρτμουντ στις 28 Μαΐου είχε επικρατήσει 3-1 της Γιουβέντους στο Μόναχο, σχεδόν έναν μήνα αφότου ο Ολυμπιακός είχε σηκώσει στη Ρώμη την πρώτη του Ευρωλίγκα, απέναντι στην Μπαρτσελόνα (24/4/1997).

Η δεύτερη φορά ήταν το 2013, όταν οι Βεστφαλοί στις 25 Μαΐου έχασαν με 2-1 από την Μπάγερν στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» (όπου θα διεξαχθεί και ο φετινός τελικός), ενώ οι Πειραιώτες δύο εβδομάδες πριν, στις 12 Μαΐου, είχαν πάρει την Ευρωλίγκα για τρίτη φορά νικώντας τη Ρεάλ στον τελικό του Λονδίνου.

Φέτος, με διαφορά δύο ημερών, η Ντόρτμουντ πέταξε έξω στα ημιτελικά του Champions League την Παρί και οι «ερυθρόλευκοι» την Μπαρτσελόνα, αμφότεροι με νίκες εκτός έδρας. Λέτε να… τριτώσει το καλό για τον Ολυμπιακό; Η απάντηση στις 24 και 26 Μαΐου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x