Euroleague

Με «όπλο» το μομέντουμ και το… ΣΕΦ ο Ολυμπιακός

Ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, στο ΣΕΦ, περιμένει τον Ολυμπιακό, για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Μετά το επιτυχημένο «ποδαρικό» στη φετινή Ευρωλίγκα απέναντι στην Μπασκόνια, ο Ολυμπιακός υποδέχεται άλλη μία ισπανική ομάδα. Αυτή τη φορά, το έργο του αναμένεται να είναι ακόμη πιο δύσκολο και απαιτητικό, καθώς στο ΣΕΦ έρχεται η πάντα δυνατή Ρεάλ Μαδρίτης (21:00, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, www.sportfm.gr, Novasports Prime).

Στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση, η ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν εντυπωσιακή, καθώς νίκησε άνετα 75-50 τους Βάσκους. Κάτι ανάλογο πέτυχε και το σύνολο του Λάσο, όπου στο εναρκτήριο ματς του στη Μαδρίτη, επικράτησε 82-69 της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Αναντολού Εφές.

Με την ίδια… φόρα συνέχισαν οι δυο τους και στις εγχώριες λίγκες τους. Από τη μία, ο Ολυμπιακός συνέτριψε 103-78 την ΑΕΚ στην πρεμιέρα του στη Stoiximan Basket League, ενώ η Ρεάλ νίκησε 86-77 την Τενερίφη, κάνοντας το 4/4 στη Liga Endesa.

Εκτός από τον Ολυμπιακό, σημαντικό «λίφτινγκ» το καλοκαίρι έκανε και η Ρεάλ στο ρόστερ της. Η «βασίλισσα» απέκτησε τους Γκερσόν Γιαμπουσελέ, Τομά Ερτέλ, Άνταμ Χάνγκα, ενώ ως νέα προσθήκη λογίζεται και ο Βενσάν Πουαριέ, ο οποίος υπέγραψε μεν από πέρυσι, αλλά δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο τελευταίο κομμάτι της Ευρωλίγκας.

Επίσης, με τη φανέλα των Μαδριλένων αγωνίζεται από φέτος και ο άλλοτε «ερυθρόλευκος», Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. Μάλιστα, η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ ήταν από την εποχή που ο Αμερικανός αγωνιζόταν στην ομάδα του Πειραιά και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2018, με σκορ 88-83. Από τότε, η ομάδα του Λάσο μετράει τέσσερις σερί νίκες με τη μία από αυτές να ήταν στο ΣΕΦ (πέρυσι στην παράταση με σκορ 86-82) και τις υπόλοιπες στην ισπανική πρωτεύουσα.

Αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι πλήρεις, ενώ από τη «βασίλισσα» δεν μπορούν ακόμη να προσφέρουν τις υπηρεσίες οι τραυματίες από πέρυσι, Άντονι Ράντολφ και Τρέι Τόμπκινς.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Πιοτρ Παστούσιακ (Πολωνία).

Παράδοση

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για 45η φορά στην ιστορία τους, σε όλες τις διοργανώσεις, από το 1979 και έπειτα όπου έπαιξαν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Προβάδισμα στις νίκες έχει η Ρεάλ με 24 νίκες έναντι 20 του Ολυμπιακού. Από ‘κει και πέρα, σε επίπεδο Ευρωλίγκας οι «ερυθρόλευκοι» έχουν υποδεχθεί 14 φορές τη «βασίλισσα» και εκεί η παράδοση είναι… σύμμαχός τους, καθώς έχουν ρεκόρ 11-3.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x