Euroleague

«Όργια» από Γκιστ και Καλάθη

Νέα ατομικά ρεκόρ έκαναν οι Τζέιμς Γκιστ (με τους 27 πόντους) και Νικ Καλαθης (με 11 ασίστ) στο ματς του Παναθηναϊκού με την Καρσίγιακα. Ποιες και πότε οι προηγούμενες επιδόσεις τους.

Οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού στη νίκη απέναντι στην Καρσίγιακα έκαναν... παπάδες. Όχι μόνο γιατί ο Τζέιμς Γκιστ σταμάτησε στους 27 πόντους με 8/10 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, φτάνοντας στους 34 βαθμούς το ranking του.

Αλλά γιατί δεν είχε πετύχει ποτέ ξανά τόσους πολλούς πόντους σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Προηγούμενο ρεκόρ του -και το οποίο έσπασε απόψε- ήταν οι 24, στις 23 Νοεμβρίου το 2013 κόντρα στη Λιέτουβος Ρίτας!

inner

Πέραν όμως του μαγικού Αμερικανού πάουερ φόργουορν, εξαιρετικός σε οργανωτικό επίπεδο ήταν και ο Νικ Καλάθης. Ο ομογενής γκαρντ σταμάτησε στις 11 ασίστ και έκανε εξίσου νέο ατομικό ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 7 που 'χε κάνει πριν μια εβδομάδα στην Ρωσία απέναντι στην Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης σκαρφάλωσε στην ένατη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα. Χρειαζόταν επτά για να ξεπεράσει τον Ίγκορ Ρακόσεβιτς, πέτυχε συνολικά 12, φτάνοντας τους 2.334 και κυνηγώντας πλέον τον Σάρας Γιασικεβίτσιους που 'χει 2.343.

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x